vegan σοκολατένιες μπάρες μονο με 3 υλικά
Μαγειρεύω

Vegan σοκολατένιες μπάρες με 3 υλικά

Το απόλυτο θρεπτικό και πανεύκολο σνακ – και η γεύση θυμίζει φερέρο ροσέ! Τα έχουν όλα: φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα από τα φουντούκια, αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή από τη μαύρη σοκολάτα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από τους χουρμάδες. Οι vegan σοκολατένιες μπάρες με 3 υλικά, είναι η συνταγή που θα αγαπήσετε, ειδικά όσοι έχετε ψάξει πολύ να βρείτε ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο σνακ.

Υλικά:

200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

200 γρ φουντούκια

100 γρ μαύρη κουβερτούρα (>70% κακάο)

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε σε νερό τους χουρμάδες για 15 λεπτά.
  2. Συγχρόνως βάζουμε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια και καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 3-5 λεπτά. Ανακινούμε τακτικά ανά 30 δευτερόλεπτα για να μη καούν.
  3. Μόλις καβουρδιστούν τα τρίβουμε καλά με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να φύγει η φλούδα τους.
  4. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και βάζουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα φουντούκια.
  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  6. Σε ένα ταψάκι, τύπου ορθογώνια φόρμα κέικ, με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα από το μούλτι, πατάμε με τα δάχτυλα και περιχύνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τέλος, κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε!
  8. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.

Καλή σας όρεξη!!!

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *