
Vegan σοκολατένιες μπάρες με 3 υλικά
Το απόλυτο θρεπτικό και πανεύκολο σνακ – και η γεύση θυμίζει φερέρο ροσέ! Τα έχουν όλα: φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα από τα φουντούκια, αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή από τη μαύρη σοκολάτα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από τους χουρμάδες. Οι vegan σοκολατένιες μπάρες με 3 υλικά, είναι η συνταγή που θα αγαπήσετε, ειδικά όσοι έχετε ψάξει πολύ να βρείτε ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο σνακ.
Υλικά:
200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
200 γρ φουντούκια
100 γρ μαύρη κουβερτούρα (>70% κακάο)
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε σε νερό τους χουρμάδες για 15 λεπτά.
- Συγχρόνως βάζουμε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια και καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 3-5 λεπτά. Ανακινούμε τακτικά ανά 30 δευτερόλεπτα για να μη καούν.
- Μόλις καβουρδιστούν τα τρίβουμε καλά με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να φύγει η φλούδα τους.
- Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και βάζουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα φουντούκια.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα ταψάκι, τύπου ορθογώνια φόρμα κέικ, με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα από το μούλτι, πατάμε με τα δάχτυλα και περιχύνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τέλος, κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε!
- Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.
Καλή σας όρεξη!!!


3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: