η γυναίκα του πάνω ορόφου
Προτάσεις

Η γυναίκα του επάνω ορόφου

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

“Η γυναίκα του επάνω ορόφου” της Claire Messud. Ένα βιβλίο συναρπαστικό, που θίγει θέματα όπως η μοναξιά, η θέση της γυναίκας, ο έρωτας, η φιλία αλλά και ερωτήματα όπως  “Τί είναι Τέχνη” .

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Πόσο οργισμένη είμαι; Δεν θέλετε να ξέρετε. Αυτό κανένας δεν θέλει να το ξέρει»  

Με την παραπάνω  κραυγή αρχίζει η αφήγηση της ιστορίας του βιβλίου “Η γυναίκα του επάνω ορόφου”. Η Νόρα, σαρανταδυάχρονη  ανύπαντρη δασκάλα, έχει απωθήσει το όνειρό της να γίνει καλλιτέχνης , ακολουθώντας την συμβουλή της μητέρας της να έχει ως πρώτο μέλημά της την οικονομική ανεξαρτησία.Είναι πολύ αγαπητή στους μαθητές της, όπως και υπόδειγμα κόρης για τους γονείς της, δεν είναι όμως ευτυχισμένη. 

Ώσπου γνωρίζεται με την οικογένεια ενός νέου μαθητή της του Ρεζά Σαχίντ, ενθουσιάζεται όταν συνδέεται φιλικά με τους γονείς του, έναν Λιβανέζο ιστορικό και μια Ιταλίδα ζωγράφο, αλλά και εξοργίζεται όταν εκείνοι εξαφανίζονται χωρίς καμία εξήγηση. Τι πυροδοτεί κατά βάθος τον θυμό της;

Η ιστορία μιας γυναίκας που αναγεννήθηκε και προδόθηκε από τον πόθο της για μια διαφορετική ζωή.

Στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times για εβδομάδες, «μια εξαιρετικά ειλικρινής αφήγηση, ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε καθηλώνει» (The Washington Post).

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1966 στις ΗΠΑ, από μητέρα Καναδή και πατέρα Αλγερινής καταγωγής. Μεγάλωσε στην Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά επέστρεψε στις ΗΠΑ. Σπούδασε στην Ακαδημία Μίλτον, στο Γέιλ και στο Κέιμπριτζ.
Το πρώτο της μυθιστόρημα προτάθηκε για το βραβείο Faulkner. Μέχρι σήμερα έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα που πήραν πολλές διακρίσεις.
Το 2003, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των καλύτερων νέων Βρετανών συγγραφέων του περιοδικού Granta, παρότι δεν είναι Αγγλίδα.
“Τα παιδιά του αυτοκράτορα” προτάθηκαν για το βραβείο Booker. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε κολέγια και πανεπιστήμια. Ζει με την οικογένεια της στο
Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *