το παραμύθι του Charlie Mackesy
Προτάσεις

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο

Προτείνει το Βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Ήρθε η ώρα να σας προτείνουμε να διαβάσετε ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι για μικρούς (σε ηλικία) αναγνώστες αλλά και για μεγάλους. Πρόκειται για «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» του Charlie Mackesy.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Mια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, ήταν ένα μικρό αγόρι με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του. Ας σας αποκαλύψω κάποιες από τις απορίες του. «Τι να είναι η επιτυχία;» ή «Υπάρχει σχολείο που να ξεμαθαίνεις;» και άλλες πολλές. Συνάντησε στο δρόμο του έναν λαίμαργο τυφλοπόντικα γεμάτο ζωή και έγιναν φίλοι. Περνούσαν την ώρα τους περπατώντας και συζητώντας. Στην παρέα τους, όπως καταλαβαίνετε κι από τον τίτλο, προστέθηκε μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες  και ένα ευγενικό και σοφό άλογο.

 Οι τέσσερις μαζί εξερευνούν τον απέραντο κόσμο. Θέτουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Υπομένουν και ξεπερνούν καταιγίδες. Μαθαίνουν ν’ αγαπούν. Οι συζητήσεις τους είναι  μικρά μαθήματα ζωής. Τα θέματά τους : η φιλία, η αυτοεκτίμηση, η αγάπη, ο φόβος, η συγχώρεση, τα όνειρα, ότι απασχολεί με λίγα λόγια τον καθένα από εμάς.

Ένα τρυφερό, οικουμενικό παραμύθι, που μιλάει στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Μια ωδή στην αθωότητα και την καλοσύνη, που έχει συγκινήσει βαθιά πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες.

Ο συγγραφέας Charlie Mackesy

Τα αλληγορικό αυτό παραμύθι συνοδεύεται από μια πολλή ιδιαίτερη, αφαιρετική εικονογράφηση. Ο δημιουργός του, ο καλλιτέχνης Charlie Mackesy υπήρξε σκιτσογράφος για το περιοδικό The Spectator και εικονογράφος για το Oxford University Press. Έχει συνεργαστεί με τον Richard Curtis για τον οργανισμό Comic Relief και με τον Nelson Mandela σε ένα project λιθογραφίας με τίτλο The Unity Series. Έχει εργαστεί ως ζωγράφος και έχει εκθέσει πίνακες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Τα μπρούτζινα γλυπτά του έχουν εκτεθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο.

Πατήστε για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο.

Βιβλιοπρόταση για παιδικό βιβλίο που μπορεί να σας ενδιαφέρει, ήταν το “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *