Η παιδική έκδοση του βιβλίου Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας
Προτάσεις

Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

‘Ένα βιβλίο για ταξίδια είναι η σημερινή επιλογή μας. Ταξίδια στον Χώρο (Γεωγραφία) αλλά και στον Χρόνο (Ιστορία). Πρόκειται για το βιβλίο του Τιμ Μάρσαλ «Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μάλιστα την εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά αυτού του διεθνούς Best Seller.

Πώς εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη;
Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης;
Και γιατί ορισµένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές;


Ανακαλύψτε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου.
Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας – και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Tim Marshall είναι διπλωματικός συντάκτης του Sky News. Θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει πολεμικός ανταποκριτής σε τριάντα χώρες, κάνοντας ρεπορτάζ για τους πολέμους σε Κροατία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ, ενώ έχει καλύψει τρεις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Το μπλογκ του Foreign Matters βρισκόταν ανάμεσα στα υποψήφια για το Orwell Prize το 2010. Το 2004, ο Tim ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία RTS News Event για την κάλυψη του Πολέμου στο Ιράκ, όπως επίσης και στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης το 2004 για το ντοκιμαντέρ του Το Βασίλειο της Ερήμου και το 2007 για ένα ρεπορτάζ του για τους μουτζαχεντίν. Εκτός από το Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, που αποτελεί πλέον διαχρονικό best seller, ο Tim Marshall είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Υψώνοντας Τείχη και Worth Dying For: The Power and Politics of Flags, μια τριλογία για τη γεωπολιτική και τη διπλωματία.

Είπαν για το βιβλίο:

  • Εδώ βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας: σεβόμενος την κριτική ικανότητα των παιδιών, ο συγγραφέας τους δίνει ρόλο ενεργό, εξάπτοντας μάλιστα το ενδιαφέρον τους για όλες τις χώρες του κόσμου.

Μελίνα Σιδηροπούλου, Το Βήμα της Κυριακής

  • Η γεωγραφία είναι μια επιστήμη συσχετισμών. Αναζητά την συμπλοκή του ορυκτού και επίγειου πλούτου και της γεωμορφολογίας με την ιστορία, την πολιτική, την οικονομία, την ανάπτυξη και εν τέλει τους ανθρώπους.Η γεωγραφία αναδεικνύει την επιρροή του εδάφους, του κλίματος, των βουνών και όλων όσων υπάρχουν γύρω μας στη ζωή των ανθρώπων και την ανάπτυξη των πολιτισμών. Κι αυτό κάνει αυτό το βιβλίο ξεχωριστό.

Απόστολος Πάππος, elniplex.com

  • Η δύναμη της εικόνας που «αφηγείται», αυτόματα το κάνει προσιτό και στις μικρότερες ηλικίες για μια πρώτη προσέγγιση στη γεωγραφία. Επιπλέον το παιδί διευρύνει τις γνώσεις του και αναπτύσσει γνωστικές δεξιότητες που του δίνουν την ικανότητα να τις αξιοποιήσει σε ερευνητικές εργασίες χωρίς ωστόσο να στερείται την αναγνωστική απόλαυση και τη λογοτεχνική ποιότητα.

Σύλβια Δημητριάδη, Υπ. Βιβλιοθήκης του Λατσείου Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο θα βρείτε στο εδώ.

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *