χέρμπε το μικρό ξωτικό
Προτάσεις

Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο

Βουτιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας με το παραμύθι του Ότφριντ Πρόισλερ “Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο”. Ένα βιβλίο για την φιλία και τη συνεργασία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Βρισκόμαστε στο Δάσος με τα Επτά Αετώματα. Τα ξωτικά πρέπει να φροντίσουν εγκαίρως για τις απαραίτητες προμήθειες για τον επερχόμενο χειμώνα.

Όμως, αυτήν την  ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα ο Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο, αποφασίζει να παρατήσει στη μέση τη μαρμελάδα από κόκκινα μύρτιλα που ετοιμάζει και να πάει βόλτα.
Έχει όρεξη για μια αλλαγή, για μια περιπέτεια.
Μια και δυο, βάζει στο δισάκι του λίγα τρόφιμα και ξεκινάει. Στη διάρκεια της βόλτας του, ο Χέρμπε αντιμετωπίζει ένα σωρό κινδύνους. Για καλή του τύχη, αποκτά κι έναν καινούριο φίλο, τον καλικάντζαρο Τσβότελ με το φουντωτό τρίχωμα και τη φουντωτή ουρά.
Μαζί ίσως μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τον φοβερό Πλάμπατς, το τέρας που όλοι τρέμουν, που όλοι έχουν ακουστά μα κανείς δεν έχει ποτέ συναντήσει..

Το βιβλίο κοσμεί η πανέμορφη, τρυφερή εικονογράφηση της Ανέτε Σβόμποντα.

Ο Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ότφριντ Πρόισλερ γεννήθηκε στη Βοημία το 1923 και το 1949 εγκαταστάθηκε στη Βαυαρία, όπου και έζησε μέχρι τον θάνατό του, το 2013.
Δίδαξε σε δημοτικό σχολείο μέχρι το 1971, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή.
Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έγραψε 35 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τιμήθηκε με τα σημαντικότερα γερμανικά και διεθνή βραβεία.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο καπετάν Τρεμούλας (Ψυχογιός), Η μικρή μάγισσαΤο μικρό φάντασμα και Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο (Κέδρος). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *