οι θησαυροί της Ματίλντα
Προτάσεις

Οι θησαυροί της Ματίλντα

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

“Οι θησαυροί της Ματίλντα” της Jane Godwin μια νοσταλγική ιστορία για τους μικρούς πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής μας ηλικίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 

Η οικογένεια της Ματίλντα είναι πολυπληθής. Τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια της “γεμίζουν” τόσο πολύ το σπίτι με τα παιχνίδια τους. Η Ματίλντα αισθάνεται ότι δεν έχει μείνει χώρος γι αυτήν ώσπου βρήκε την τέλεια κρυψώνα για να φυλάει τους ξεχωριστούς της θησαυρούς . Όποτε θέλει βγάζει τα αγαπημένα της αντικείμενα, ένα βιβλίο, μια λεία πέτρα από την θάλασσα, ένα μικροσκοπικό κουδουνάκι, τέσσερις κουκλίτσες, μια ζωγραφιά και ένα γράμμα, απολαμβάνει “την παρέα τους” και κατόπιν τα ασφαλίζει στη μυστική κρυψώνα. Κανείς δεν ξέρει την κρυψώνα, ούτε βέβαια τα αδέλφια της – ένα κορίτσι και δύο αγόρια – που ξέρουν τα πάντα. 

Το καλοκαίρι η οικογένεια φεύγει  για διακοπές και επιστρέφοντας  βρίσκονται μπροστά σε μια έκπληξη….

Η συνέχεια στο βιβλίο”Οι θησαυροί της Ματίλντα”.

Αξίζει να αναφερθεί και η πολύ όμορφη και τρυφερή εικονογράφηση της  Anna Walker.

Η Jane Godwin και η Anna Walker δημιούργησαν μια μαγική, νοσταλγική και διαχρονική ιστορία για ένα παλιό σπίτι κι ένα νεαρό κορίτσι, θέλοντας να μιλήσουν για τα μικρά, πολύτιμα σ’ εμάς πράγματα, που μένουν μαζί μας για πάντα.”

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Jane Godwin γεννήθηκε το 1964 στη Μελβούρνη. Είναι Αυστραλή συγγραφέας και εκδότης στο Penguin Books Australia για παιδικά και νεανικά βιβλία. Η Godwin έχει συγγράψει δεκαπέντε βιβλία που έχουν εκδοθεί διεθνώς και έχει κερδίσει πολλούς επαίνους. Το μυθιστόρημά της The Family Tree κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο Queensland Premier’s 2000. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *