δεν ξεκινάς Δευτέρα
Σκέφτομαι & Γράφω

Γιατί δεν ξεκινάς Δευτέρα τίποτα

Η χρονιά ξεκίνησε και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι στόχοι και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν. Θα ξεκινήσω διατροφή, θα ξεκινήσω τρέξιμο, θα κόψω το κάπνισμα, θα αρχίσω αγγλικά, ιταλικά θα θα θα. Όλα καλά και πολύ δημιουργικά και γενικά είναι ωραίο να βάζουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε. Να τους βάζουμε σε ένα χρονικό πλαίσιο και να μην αφήνουμε την αναβλητικότητα μας να μας οδηγεί με γενικότητες και αοριστίες. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι ο στόχος θέλει αρχή και τέλος. Το τέλος δεν είναι σίγουρο βέβαια (το ξέρουμε αυτό γενικότερα), θα εξαρτάται από τον στόχο που θα βάλεις. Την αρχή όμως τη χρειάζεσαι σε κάθε στόχο. Διαλέγεις το πότε και ξεκινάς. Προσοχή όμως. Δεν ξεκινάς Δευτέρα τίποτα. Ποτέ τη Δευτέρα! (Μετά το ποτέ την Κυριακή έρχεται και το ποτέ τη Δευτέρα!).

5 λόγοι που δεν πρέπει να ξεκινάς Δευτέρα

δεν ξεκινάς Δευτέρα
  1. Έρχεσαι από Σαββατοκύριακο και έχεις ψυχολογία χαλαρή και chill ανεξάρτητα από το πώς το πέρασες. Δεν είναι εύκολο ούτε ψυχολογικά αλλά ούτε και σωματικά να βάλεις τον εαυτό σου σε πρόγραμμα από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητή. Αν έχεις πει ότι θα ξεκινήσεις γυμναστική από Δευτέρα κακώς το είπες. Πάρ’ το πίσω και πες “συγνώμη, λάθος εκτίμηση”. Όταν είσαι μετά από Σαββατοκύριακο το σώμα σου είναι τόσο βαρύ, η σκέψη του ότι πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστήριο σε έχει καταπιέσει τόσο πολύ όλο το Σαββατοκύριακο και το μόνο συναίσθημα που σε καταβάλλει είναι μια άρνηση στη σκέψη της Δευτέρας. Μπαίνεις ήδη με αρνητική ψυχολογία, επομένως η κατάληξη είναι γνωστή. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα ξεκινήσεις Δευτέρα και θα σταματήσεις την Τρίτη άντε την Τετάρτη. Αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα που έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις βλέπε διατροφή, τρέξιμο, περπάτημα, γράψιμο, διάβασμα κλπ.
  2. Σε όποιον πεις ότι θα ξεκινήσεις τη Δευτέρα θα σε απογοητεύσει. Θα σου πει τα γνωστά που ισχύουν για τη Δευτέρα. Ποια Δευτέρα; Τη Μεγάλη Δευτέρα; Και όλα αυτά τα διασκεδαστικά που λέμε και εμείς όταν ακούμε κάποιον να λέει ότι ξεκινάει πχ διατροφή τη Δευτέρα. Που να πας με τόση απογοήτευση; Ούτε μέχρι την εξώπορτα.
  3. Το έχεις κάνει παλιότερα (αν δεν το έχεις κάνει εσύ το έχω κάνει εγώ πολλές φορές) και δεν έχει αποδώσει οπότε δεν υπάρχει λόγος να το επαναλάβεις. Άσε τη Δευτέρα να περάσει λοιπόν και ξεκίνα από την επόμενη μέρα, μη σου πω και την μεθεπόμενη ή τέλος πάντων όταν νιώσεις έτοιμος/η.
  4. Η Δευτέρα είναι η ημέρα που ξεκινάει κατά βάση η εβδομάδα (δουλειά – σχολεία) οπότε θέλεις τουλάχιστον 1-2 μέρες για να πάρει μπρος η μηχανή και να ζεσταθεί μετά από Σαββατοκύριακο.
  5. Πρέπει να πας κόντρα στο ρεύμα που αρχίζει τα πάντα Δευτέρα. Δευτέρα γυμναστήριο, Δευτέρα διατροφή, Δευτέρα κόβω το κάπνισμα, Δευτέρα αρχίζω πιάνο, Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί νανανανανανα. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, ξέφυγε από τα στερεότυπα και προσπέρνα τη Δευτέρα!!! Η νίκη είναι δική σου και αν δεν είναι μη σκας, θα έχεις κάνει κάτι διαφορετικό.

Κάτω οι Δευτέρες, πάνω οι Τρίτες, οι Τετάρτες και οι λοιπές ημέρες πλην της Δευτέρας!!!

Ελπίζω να σε πρόλαβα!!!

Υ.Γ Η φωτογραφία το λέει ξεκάθαρα. Βάζεις τους στόχους τις Δευτέρες και τις υλοποιείς από Τρίτη…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *