τελευταία αναγγελία για σαν φρανσίσκο
Προτάσεις

Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Το νέο μυθιστόρημα του μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Γάλλου συγγραφέα Guillaume Musso με τίτλο “Τελευταία Αναγγελία Για Σαν Φρανσίσκο” συνδυάζει την καταιγιστική δράση με σχόλιο πάνω σε φλέγοντα θέματα όπως η δικαιοσύνη, η ηθική, ο συμβιβασμός, το τραύμα, η απώλεια, ο σκοτεινός κόσμος της μαφίας, η υποκρισία της σύγχρονης κοινωνίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα αεροδρομίου ένας άντρας και μια γυναίκα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Καθώς σκύβουν να μαζέψουν τα πράγματά τους, παίρνει κατά λάθος ο ένας το κινητό του άλλου. Όταν αντιλαμβάνονται το λάθος τους, τους χωρίζει μια απόσταση 10.000 χιλιομέτρων, καθώς εκείνη έχει ανθοπωλείο στο Παρίσι, κι εκείνος εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Από περιέργεια ο καθένας εξερευνά το τηλέφωνο του άλλου, η αδιακρισία τους όμως τους οδηγεί σε μια αποκάλυψη: τις ζωές τους τις συνδέει ένα μυστικό που το θεωρούσαν για πάντα θαμμένο.

Απόσπασμα :<<… Η Μαντλίν  ήξερε πως σε κάθε άτομο το καλό και το κακό συνυπάρχουν. Και πως κάποιοι άνθρωποι, από επιλογή ή από ανάγκη, εξερευνούν το χειρότερο κομμάτι του εαυτού τους. Εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκε πώς θα είχε μεταμορφωθεί ως προσωπικότητα ο Ντανιέλ αν, αντί να πάρει τον στραβό δρόμο που έχει πάντα τραγικό τέλος, είχε επενδύσει στο φωτεινό κομμάτι του εαυτού του. 

Για δυο τρία δευτερόλεπτα ο χρόνος πάγωσε. Εκείνα τα ευλογημένα δευτερόλεπτα που ήταν και οι δυο δεκαπεντάρηδες. Που χαμογελούσαν ο ένας στον άλλον. Που ο Ντανιέλ δεν είχε σκοτώσει κανέναν. Που εκείνη δεν είχε γίνει ακόμη μπάτσος. Που η Αλίς δεν είχε εξαφανιστεί, Εκείνα τα δυο τρία δευτερόλεπτα που η ζωή ήταν γεμάτη υποσχέσεις.>>

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Τελευταία Αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο

Ο Guillaume Musso είναι ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία. Γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ. Στη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να γράφει και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Τα βιβλία του έχουν τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο – έχουν μεταφραστεί σε 44 γλώσσες και κάποια έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *