πράγματα που έχεις στο ψυγείο
Σκέφτομαι & Γράφω

5 πράγματα που έχεις στο ψυγείο και συνήθως πετάς

Είναι κάποια πράγματα που θέλεις να τα έχεις στο ψυγείο σου, ενώ ξέρεις ότι θα καταλήξουν στον κάδο. Όταν πας στο σούπερ μάρκετ τα βάζεις στη λίστα σου ή ακόμη και αν δεν τα βάλεις, έρχονται μπροστά στα μάτια σου και απλώνεις πάντα το χέρι να τα ρίξεις στο καλάθι σου. Είναι κάποιου είδους εμμονή που έχεις μαζί τους και δεν μπορείς να αποχωριστείς, την ίδια στιγμή που τα θεωρείς περιττά. Μπορώ να πω ότι αν ανοίξεις το ψυγείο και δεν τα δεις, νιώθεις ανασφάλεια. Μην ντρέπεσαι για αυτό που σου συμβαίνει. Δεν είσαι μόνος/η σε αυτόν τον κόσμο!

Η δική μου λίστα με τα

5 πράγματα που έχω στο ψυγείο και συνήθως πετάω

  • Πέστο βασιλικού γιατί εμείς και στο χωρίον το κάναμε το πέστο και το αλείφαμε στη φέτα μας. Το πέστο βασιλικού είναι μια περίπτωση ιδιάζουσα. Μπήκε στη ζωή μου όταν ανακάλυψα ότι μου αρέσει η μακαρονάδα με πέστο και από τότε νιώθω μια ανασφάλεια όταν δεν έχω στο ψυγείο. Ρώτα με πόσες φορές έχω κάνει μακαρονάδα με πέστο; Δύο το πολύ αλλά είμαι έτοιμη για κάθε φορά που θα θελήσω να κάνω. Δεν θα βρεθώ απροετοίμαστη ποτέ! Βέβαια το πέστο βασιλικού είναι ωραίο και σαν αλοιφή ειδικά σε νηστείες και περιόδους διατροφής που ψάχνεις έντονες γεύσεις και εναλλακτικές συνταγές. Εντωμεταξύ αν το ανοίξω το πέστο μετά από λίγο καιρό μουχλιάζει και όταν έρχεται η ώρα να το χρειαστώ, είναι πάντα χαλασμένο. Έτσι όταν ξαναπάω σούπερ μάρκετ ξαναπαίρνω και ο κύκλος συνεχίζεται.
  • Γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι πάντα εκεί να περιμένει να το φάει κάποιος. Όμως πάντα υπάρχει καλύτερη επιλογή από το απλό, λιτό γιαουρτάκι. Έτσι αυτό μην μπορώντας να το αντέξει, μετά από αρκετές μέρες αυτοκτονεί. Ψυγείο χωρίς γιαούρτι γίνεται; Δε γίνεται η αλήθεια είναι. Πάντα υπάρχει η ώρα, η ημέρα που θα πέσω στην ανάγκη του, οπότε πρέπει να είναι εκεί. Εντωμεταξύ υπάρχουν εβδομάδες που μπορεί να τρώω συνέχεια γιαούρτια και άλλες που τα βλέπω, με βλέπουν και στρίβουμε .
  • Κρέμα γάλακτος. Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν την πολυχρησιμοποιώ αλλά έχω πάντα στο ψυγείο. Και όχι μία. Παίρνω τη συσκευασία τη διπλή ή τριπλή. Μη με ρωτάτε γιατί; Έτσι, χωρίς λόγο. Θέλω να ανοίγω το ψυγείο και να τις βλέπει το μάτι μου δεξιά στην πάνω θήκη της πόρτας.
πράγματα που έχεις στο ψυγείο
  • Μήλα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχει γράψει στην παιδική μου ψυχή το “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” και έτσι στο ψυγείο έχω πάντα μήλα. Εντωμεταξύ ο ένας θέλει τα πράσινα, ο άλλος τα κίτρινα και εγώ παίρνω κόκκινα. Κάποιες φορές βέβαια έχω από όλα τα χρώματα και όλα τα μεγέθη από το άγχος μου μην ανοίξω το ψυγείο και δεν βρω μήλο. Και να πεις ότι τα τρώμε Ενίοτε καταλήγουν σε μηλόπιτα
  • Αβοκάντο. Ξαφνικά λοιπόν όλοι τρώνε αβοκάντο και μάλιστα τους αρέσει πολύ. Έτσι, νιώθοντας αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισα να μπω και εγώ σε αυτούς που τρώνε αβοκάντο. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν κατεβαίνει το άτιμο εύκολα. Σαν σως σε σάντουιτς το παλεύω αλλά σε κομμάτια δεν μπορώ να βρω καμία ευχαρίστηση. Ωστόσο, η πλύση εγκεφάλου των τελευταίων χρόνων με έχει φέρει στο σημείο να αγοράζω σχεδόν πάντα αβοκάντο. Μαντέψτε που καταλήγει; Μαυρισμένο και χαλασμένο στον κάδο. Κάποιες φορές το προλαβαίνω πριν τη σήψη, συνήθως όμως βρίσκεται σε προχωρημένη κιόλας.

Είμαι σίγουρη ότι αν ανοίξεις το ψυγείο σου θα δεις ότι έχεις και εσύ τη δική σου λίστα. Μπορείς να ενημερώσεις πάντως τις γειτόνισσες για να μην έχετε τα ίδια πράγματα και να συμπληρώνετε η μία την άλλη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *