Για άλλους απωθημένο, για άλλους όνειρο ζωής, για άλλους εξέλιξη, για άλλους ένα συν στο βιογραφικό τους,  για άλλους απλά αυτό που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να κάνουν και τώρα ήρθε η ευκαιρία για όλους. Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Μεταπτυχιακά σε ΤΕΙ και ΑΕΙ part time, full time, ό,τι τραβάει η όρεξή σου!!. Όμως τώρα όλοι που αποφασίζουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απαιτητική καθημερινότητα, με δουλειά, πιθανόν οικογένεια, παιδιά και όλα όσα έχουμε κάνει τα χρόνια που πέρασαν.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος εώς ανύπαρκτος αλλά η καρδιά λαχταρά τη γνώση και έτσι παλεύεις πολλές φορές με τα όριά σου.  Ημερομηνίες που τελειώνουν, εργασίες προς παράδοση, εξετάσεις που θα έρθουν,  παρακολουθήσεις υποχρεωτικές κλπ.  Μια καθημερινότητα που σε λυγίζει, μια κούραση που σε λυγίζει, οι απαιτήσεις των γύρω σου που σε λυγίζουν και μία στιγμή, εκείνη η στιγμή που απορείς γιατί έβαλες τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία.

Για όλους εμάς που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρό μας, για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η γνώση δεν έχει ηλικία, για όλους εμάς που νιώσαμε να βαλτώνουμε και θελήσαμε να κάνουμε κάτι, για όλους εμάς που θεωρούμε ότι οι σπουδές δεν είναι προνόμιο των νέων, για όλους εμάς που βάλαμε τον κουρασμένο μας εγκέφαλο να τρέχει με τρελές ταχύτητες, για όλους εμάς που αρπάξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε ένα πράγμα μόνο θα πω για να το διαβάζω και εγώ τις δύσκολες ώρες.

Αξίζει κάθε λεπτό ταλαιπωρίας, γιατι αυτά που θα έχουμε κερδίσει θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα έχουμε χάσει και ένας ακόμη στόχος θα έχει επιτευχθεί, ένα ακόμη όνειρο θα έχει πραγματοποιηθεί! Έτσι θα μπορούμε να βάλουμε πλώρη για το επόμενο…και η ζωή συνεχίζεται……