Σεπτέμβριος σαν άλλος Ιανουάριος
Σκέφτομαι & Γράφω

Σεπτέμβριος …ο άλλος Ιανουάριος!!!

Ο Σεπτέμβριος είθισται να είναι ένας μήνας οργάνωσης, ένας μήνας  για νέα ξεκινήματα, ένας μήνας στόχων, ένας μήνας αλλαγών.  Δίκαια λοιπόν χαρακτηρίζεται ως “ο άλλος Ιανουάριος” με την έννοια μιας νέας αρχής.

Λίγο που γυρνάς από διακοπές ξεκούραστος και έχεις φόρα για να κάνεις πράγματα, λίγο που  τα παλιά χρόνια ξεκινούσε το φθινόπωρο οπότε άλλαζε η εποχή και πάντα η αλλαγή εποχής σηματοδοτεί κάτι καινούργιο, λίγο το άνοιγμα των σχολείων, λίγο το ένα λίγο το άλλο, είμαστε έτοιμοι για ένα καινούργια πλάνα.

Για τους γονείς η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η αρχή του έτους ουσιαστικά γιατί το πρόγραμμα  που θα κάνουμε θα μας  ακολουθήσει μέχρι τον Ιούνιο που κλείνουν τα σχολεία. 

Το ίδιο ισχύει όμως και για αυτούς που δεν είναι γονείς με παιδιά στο σχολείο. Αυτοί κουβαλάνε μέσα τους την αίσθηση που είχαν πάντα τον Σεπτέμβριο οπότε και αυτοί είναι σε φάση προγραμματισμού (και αν δεν το ξέρουν , τους το λέω εγώ!!! Και δεν θέλω ερωτήσεις τύπου «ποια είσαι εσύ;;»).   Επίσης θα πρέπει οι μεν να συμπαρίστανται στους δε οπότε όλοι μαζί για μια νέα αρχή!!! ( αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, συμπαράσταση κοκ).

Όπως και να έχει, ο Σεπτέμβριος είναι ένας ωραίος μήνας για να αλλάξουμε λίγο τις διατροφικές μας συνήθειες που όλο το καλοκαίρι ξεχείλωσαν με όποια δικαιολογία είχαμε και δεν είχαμε.  Να ξεκινήσουμε περπάτημα, γυμναστήριο ή ό, τι άλλο μπορούμε για να βελτιώσουμε τη φόρμα μας αλλά και τη διάθεσή μας που όσο να πεις  σε αυτό χωλαίνει ο συγκεκριμένος μήνας. Να φροντίσουμε και να ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας.

Είναι ένας ωραίος μήνας να βάλουμε κάποιους στόχους, προσωπικούς αλλά και οικογενειακούς.  Προσωπικούς αναφορικά με πράγματα που θέλουμε να ξεκινήσουμε και να τα δρομολογήσουμε άμεσα.  Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε μια καθημερινότητα που μας σέρνει αλύπητα όλο το χρόνο.

Ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει μια βάση τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον από οικονομικής απόψεως αφού όλες οι δραστηριότητες των παιδιών ξεκινάνε τότε. Είναι ο μήνας που σταντάρουμε τα μηνιαία έξοδα της οικογένειας και πορευόμαστε έτσι μέχρι τον Ιούνιο.

Γενικά ο Σεπτέμβριος είναι ένας μελαγχολικός μήνας γιατί μας βγάζει από την καλοκαιρινή διάθεση και μας προσγειώνει απότομα στην  καθημερινότητα.  Στην Ελλάδα όμως που η μελαγχολία κρατάει μέχρι να βγουν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Σεπτέμβριο τον μήνα των χαρούμενων  και δημιουργικών αλλαγών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *