γενέθλια καλοκαίρι
Σκέφτομαι & Γράφω

Γενέθλια το καλοκαίρι

Παιδί με γενέθλια το καλοκαίρι, μη σου τύχει! Δεν εννοώ να πας καλεσμένος σε γενέθλια, αλλά να έχεις εσύ γενέθλια το καλοκαίρι. Αυτό από μόνο του, είναι μια κατάσταση που αφήνει πολλά τραύματα στην παιδική ψυχή.  Πρέπει να σκέφτονται οι γονείς και όσοι αποφασίζουν να γίνουν, ότι θα ήταν φρόνιμο η σύλληψη να αποφεύγεται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Διότι σύλληψη τότε, σημαίνει γέννα τον Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο δηλαδή μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά και ο κόσμος φεύγει διακοπές και οι συνέπειες αυτού θα περιγραφούν παρακάτω.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σημαίνει να έχεις γενέθλια το καλοκαίρι:

1.       Δεν κερνάς τους συμμαθητές σου στην τάξη, που σημαίνει ότι δεν σου εύχονται και δεν γίνεσαι το κέντρο της τάξης σου ποτέ. Ίσως την ημέρα της γιορτής σου μπορείς να ισορροπήσεις την κατάσταση αν βέβαια δεν έχεις όνομα που γιορτάζει το καλοκαίρι (ξέρω κάποια τυχερή*).

2.       Σε θυμούνται μόνο οι πολλοί κοντινοί σου άνθρωποι και νιώθεις «άνθρωπος μονάχος, σαν ξερόκλαδο σπασμένο».  Καλή και η οικογένεια αλλά καλύτεροι οι φίλοι τέτοιες στιγμές. Και που είναι οι φίλοι τέτοια εποχή; “Φίλε έλα απόψε που πονάωωωω”. Διακοπές; Άφαντοι;

3.       Ακόμη και αν προσπαθήσουν οι δικοί σου να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα, θα είναι κάτι με λίγους φίλους και γνωστούς. Εσύ θες λίγους; Όχι! Εσύ θες την παρτάρα σου.

4.       Δεν μπορείς να κάνεις τα γενέθλια σου όπως τα ονειρεύεσαι  διότι  είναι δύσκολο να βρεις όλους τους συμμαθητές σου για να τους ειδοποιήσεις. Ακόμη και αν τους ειδοποιήσεις, θα υπάρχουν απώλειες λόγω εποχής.

5.       Αφού δεν κάνεις πάρτυ γενεθλίων, δεν έχεις ούτε δώρα. Άρα δεν έχεις ούτε τη χαρά του unboxing αλλά ούτε και την έκπληξη του. Και ενώ εσύ πας σε όλους δώρο, εσύ δεν παίρνεις από κανέναν και τίποτα. (η φάση είναι κατάθλιψη). Εντάξει, όχι βαριά κατάθλιψη, γιατί κάτι θα σου πάρουν οι γονείς σου και κάτι θα σου φέρει η νονά σου, αλλά μέχρι εκεί.

6.       Είναι γνωστό ότι αν δεν κάνεις πάρτυ κοντά στην ημέρα των γενεθλίων σου, δε θα κάνεις ποτέ και ας σου έχει τάξει η μανούλα πάρτυ μόλις ανοίξουν τα σχολεία. (μην την πιστέψεις)

Εν ολίγοις είναι πολλαπλά τα προβλήματα και τα απωθημένα που δημιουργούνται διότι αν δεν κάνεις πάρτυ σε στοιχειώνουν τα πάρτυ των άλλων αδελφών που γεννήθηκαν χειμερινούς, ανοιξιάτικους ή φθινοπωρινούς μήνες. Εκτός και αν οι γονείς σου φρόντισαν να σας γεννήσουν όλους καλοκαίρι για να γλιτώσουν και τα έξοδα γενεθλίων και τη μουρμούρα. Βέβαια η γκρίνια δε παύει διότι θα υπάρχουν τα γενέθλια των φίλων να θυμίζουν τη γκαντεμιά του να γεννηθείς καλοκαίρι. Και κάπως έτσι πορεύεσαι σε αυτή τη ζωή έχοντας ένα ψυχολογικό πρόβλημα ήδη από τη γέννηση.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι οι μήνες οι καλοκαιρινοί είναι ιδανικοί για σύλληψη, όχι για γέννα, οπότε καλό καλοκαίρι σας εύχομαι!!!

*Δεν θέλω να σας μαυρίσω την ψυχή, αλλά εγώ έχω γενέθλια στις 13 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι έκλειναν τα σχολεία και δεν προλάβαινα ποτέ να κάνω γενέθλια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μπορεί να έπεφτε το 13 στην αρχή της εβδομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχα γιορτή στις 30 Ιουνίου. Δηλαδή και δεν γιόρταζα αλλά και όσοι ήταν να με πάρουν δώρο, με έπαιρναν ένα γιατί ήταν πολύ κοντά οι ημερομηνίες. Πιο άτυχη…πεθαίνεις!!! Αν υπάρχει πιο γκαντέμης παρακαλώ να σηκώσει το χέρι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *