χρόνος δολοφόνος
Προτάσεις

Χρόνος Δολοφόνος

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ έχω ταυτίσει το καλοκαίρι με αστυνομικά μυθιστορήματα. Ίσως γιατί έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο  μπορείς να διαβάσεις μονορούφι ένα βιβλίο στο οποίο κορυφώνεται η αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης. Το νέο βιβλίο του Michel Bussi «Χρόνος Δολοφόνος» είναι ένα τέτοιο μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου “Χρόνος Δολοφόνος”

27 χρόνια πριν έθαψε το παρελθόν της. Τώρα κάποιος προσπαθεί να θάψει την αλήθεια…
Το καλοκαίρι του 1989 η δεκαπεντάχρονη Κλοτίλντ κάνει διακοπές με την οικογένειά της στην Κορσική. Σε έναν δρόμο όλο απότομες στροφές το αυτοκίνητό τους βγαίνει από την πορεία του και πέφτει σε γκρεμό. Επιζεί μόνο η Κλοτίλντ.
Είκοσι εφτά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2016, η Κλοτίλντ επισκέπτεται πάλι την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της. Πιστεύει πως το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της.
Να όμως που στο ίδιο ακριβώς μέρος όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι η Κλοτίλντ λαμβάνει ένα γράμμα. Από τη μητέρα της. Που αποκλείεται να είναι ζωντανή. Καθώς ξυπνούν μέσα της εικόνες από το παρελθόν, η Κλοτίλντ αρχίζει να αμφισβητεί τη μνήμη της. Τόσα χρόνια ήταν βέβαιη ότι είχε δει τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό της νεκρούς.

Τότε ποιος της έστειλε το γράμμα; Και γιατί;

«…Τον γουστάρω περισσότερο από τη μαμά τον μπαμπά μου. Ίσως επειδή κι αυτός με γουστάρει. Ίσως επειδή δεν έχει πει ποτέ κακή κουβέντα για το ντύσιμό μου της γκόθικ Λίντια. Ίσως επειδή του αρέσουν τα μαύρα ρούχα μου, πιθανόν επειδή του θυμίζουν τις Κορσικανές.

Η σύγκριση όμως σταματάει εδώ. Το μαύρο για τις γριές Κορσικανές είναι το ένδυμα της υποταγής. Για μένα είναι το ένδυμα της εξέγερσης…» (Απόσπασμα)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μισέλ Μπυσσί γεννήθηκε το 1965 στη Νορμανδία. Είναι πολιτικός αναλυτής και καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Ρουέν. Θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Τα βιβλία του, που δίνουν μια αφορμή αναστοχασμού γύρω από τα διακυβεύματα της σύγχρονης εποχής, έχουν αποσπάσει πολυάριθμα λογοτεχνικά βραβεία, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Η μαμά έχει άδικο” (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2017) που έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση, “Άγρια όνειρα θα ’βλεπα” (μτφρ. Μυρτώ Καλοφωλιά, 2021) και “Τίποτα δε σε σβήνει” (2022, μτφρ. Σταύρος Παπασταύρου). Ο Μισέλ Μπυσσί, από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς της Γαλλίας, στις καθηλωτικές ιστορίες του συνδυάζει την ψυχική ένταση με την ακρίβεια της συναισθηματικής περιγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο “Χρόνος Δολοφόνος” μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *