
Vegan ρυζόγαλο
Όταν ήμασταν παιδιά το ρυζόγαλο αποτελούσε κλασικό γλυκάκι. Η γιαγιά ή η μαμά αποφάσιζαν πάντα να κάνουν ένα ρυζόγαλο που είχε πέραση και μοσχομύριζε το σπίτι κανέλα. Η νέα εκδοχή του ρυζόγαλου, το νηστίσιμο ή vegan ρυζόγαλο είναι εξαιρετικό και σχεδόν εθιστικό. Είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο.
Υλικά
2 φλ γάλα καρύδας
½ φλ ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
2 κ.γλ. κορν φλάουρ,
80 γρ µέλι,
1 βανίλια,
κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι µε ½ φλ νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, µέχρι να απορροφήσει το νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το µέλι και τη βανίλια, ανακατεύουµε και αφήνουµε για 15-20 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Δεν το αφήνουμε και φεύγουμε. Ανακατεύουμε συχνά – πυκνά.
Τέλος διαλύουµε το κορν φλαουρ σε λίγο νεράκι και προσθέτουµε στο ρυζόγαλο ώστε να πήξει. Το αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 3-5 λεπτά ενώ ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε σε 3 μπολ. Πασπαλίζουμε µε μπόλικη κανέλα και το vegan ρυζόγαλο είναι έτοιμο. Το τρώμε ζεστό ζεστό ή περιμένουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να το απολαύσουμε παγωμένο.
Είναι μια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει!!!

