Το πιο εύκολο και νόστιμο τιραμισού
Μαγειρεύω

Το πιο εύκολο και νόστιμο Τιραμισού

Είναι το γνωστό τιραμισού της Πελαγίας (έτσι το έχω γραμμένο στα τεφτέρια μου), της ξαδέρφης που μας έδωσε τη συνταγή και από τότε δεν υπάρχει γιορτή χωρίς τιραμισού. Είναι το πιο εύκολο και νόστιμο τιραμισού!!!

Το απόλυτο γλυκό ever που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Στο σπίτι μας αποτελεί αιτία καυγά το πόσο τρώει ο καθένας και άμα τη εμφανίσει του ξεκινάει η μάχη. 

Μέσα σε 10′ έχεις έτοιμο το πιο εθιστικό γλυκό!!!

Υλικά

2 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη (300γρ) 

1 σαντιγί στο τενεκεδένιο κουτάκι

1 τυρί κρέμα 200γρ.

2 πακέτα σαβαγιάρ

Σιρόπι

2 1/2 κούπες νερό

2 κουταλιές σούπας κακάο

1 κουταλιές σούπας Nescafe

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,  μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος το τυρί κρέμα. Όταν γίνει μια αφράτη και λεία κρέμα κλείνουμε το μίξερ. 

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι και να απλώσουμε τα σαβαγιάρ στο σκεύος που θα το στήσουμε.

Για το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το κακάο και το nescafe και ανακατεύουμε.  Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι και τραβάμε στην άκρη το κατσαρολάκι για να κρυώσει το σιρόπι.

πώς σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ

Όταν το σιρόπι κρυώσει τόσο ώστε το χέρι μας να αντέχει, βουτάμε τα σαβαγιάρ από τη μεριά με τη ζάχαρη και τα στρώνουμε έτσι ώστε να είναι πάνω η ζάχαρη. Όσο βουτάμε τα σαβαγιάρ, ανακατεύουμε συχνά το σιρόπι για να μην κάθεται κάτω το κακάο. 

Μετά την πρώτη στρώση, ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα σαβαγιάρ και από επάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος, ραντίζουμε λίγο κακάο και έτοιμο το πιο εύκολο και νόστιμο τιραμισού!!! Το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο και μετά το τρώμε για να μπορεί να κοπεί κομμάτι και να μη διαλύεται. Βέβαια μπορεί και να μη χρειαστεί να κόψετε κομμάτι αν πάρετε το κουτάλι και ξεκινήσετε να τρώτε.

Καλή σας όρεξη!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *