Το εξώφυλλο του βιβλίου «Στάσου, κοίτα. Φέρε ηρεμία στην καθημερινότητά σου με 50 ιστορίες από τη φύση»"
Προτάσεις

Στάσου, κοίτα. Φέρε ηρεμία στην καθημερινότητά σου με 50 ιστορίες από τη φύση

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Βάλσαμο για την περίοδο εγκλεισμού που διανύουμε είναι το βιβλίο που επιλέξαμε να σας προτείνουμε αυτήν την εβδομάδα.  “Στάσου, κοίτα. Φέρε ηρεμία στην καθημερινότητά σου με  50 ιστορίες από τη φύση» προτείνει η Rachel Williams. Και μόνο που ξεφυλλίζεις το βιβλίο,  με την ιδιαίτερα καλαίσθητη εικονογράφησή της Φρέια Χάρτας, σαν να γαληνεύει η ψυχή σου.

Στάσου κοίτα
Εξώφυλλο

Αν είσαι ενήλικας, μοιράσου αυτό το βιβλίο με ένα παιδί. Κι αν είσαι παιδί, ζήτησε από έναν ενήλικα να σε συνοδεύσει στην εξερεύνησή σου.

Παντού γύρω μας η φύση κάνει θαύματα. Κάθε μέρα, ώρα με την ώρα, συμβαίνουν μαγικές μεταμορφώσεις μπροστά στα μάτια μας. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να τις δούμε.
Ανακάλυψε 50 ιστορίες από τη φύση. Έχουμε παγώσει τον χρόνο όσο χρειάζεται για να μπορέσεις να τις δεις να ξετυλίγονται. Απόλαυσέ τες κι εσύ αργά αργά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τι μπορείς να συναντήσεις στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη : την μεταμόρφωση της πεταλούδας,  πώς σχηματίζεται η χιονονιφάδα,  πώς ο σκίουρος εξασφαλίζει την τροφή του για το χειμώνα, τι ρόλο παίζουν οι καμπανούλες σε ένα δάσος, τι είναι τα πεφταστέρια, γιατί ο τρυποκάρυδος χτυπά τους κορμούς των δέντρων και ένα σωρό άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Και αφού παρακολουθήσεις «… όλα τα θαυμαστά έργα φύσης, είναι ώρα να τα ζήσεις κι εσύ. Σήμερα κιόλας, βγες έξω και βίωσε το μεγάλο θαύμα της φύσης… Παρατήρησε πώς η εμπειρία αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις και ακούς όσα συμβαίνουν γύρω σου.» λέει η συγγραφέας κλείνοντας το βιβλίο.

«Τα μικρά πράγματα;
Οι μικρές στιγμές;
Δεν είναι καθόλου μικρά».

Τζον Κάμπατ-Ζιν

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *