Σκέφτομαι & Γράφω

Τι να το κάνεις το πεντάστερο όταν έχεις την Τασούλα

Η Τασούλα είναι η μαμά της φίλης-αδελφής-κουμπάρας Ελένης η οποία λόγω της μόνιμης εγκατάστασης της στη Χίο έρχεται δυο φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και καλοκαίρι. Έτσι το καλοκαίρι που το διάστημα είναι μεγαλύτερο έχουμε τάμα να περνάμε χρόνο μαζί με τα παιδάκια μας παραθαλάσσια και την μαμά Τασούλα επί των οικοκυρικών (μαγείρεμα, καθάρισμα). Σαν να λέμε πολυτελείς διακοπές με την οικιακή βοηθό!!! Με λίγα λόγια τετραήμερο στην κουμπάρα με την μαμά της κουμπάρας (πολύτιμη και χωρίς αυτήν το χάος) σημαίνει:

1. Το καλύτερο ρούχο που θα φορέσεις είναι καμιά καλοκαιρινή παντελόνα και αυτή αν έχεις τάξει τα παιδιά βόλτα εις το χωρίον για παιχνίδια. Αλλιώς ολημερίς μαγιώ, βερμούδα και ό,τι ριχτό για να μην ζορίσεσαι κιόλας όταν τρως.

2. Θα φας ότι έχεις σκεφτεί, ονειρευτεί, θελήσει, από αλμυρό και γλυκό. Η μαμά της και δεύτερη δική μου πάντα με βλέπει αδύνατη οπότε ο στόχος των 2 κιλών συν που ξεκινάμε πιάνεται ήδη την πρώτη μέρα από την συνεχόμενη μασαμπούκα.

3. Μεσημεριανός ύπνος απαραίτητος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δηλαδή φαντάσου ότι με 5 παιδιά τα πράγματα είναι δύσκολα και παρόλα αυτά πονέσανε τα κοκκαλάκια μας απο τον ύπνο. Ξεκούραση λέμε, αυτό μονο!

4. Βραδινό ποτάκι Gordon Space μπαλκονάτο με όλα τα συναφή καλά κρυμμένα από τα παιδιά (πατατάκια, γαριδάκια). Σημείωση: Επιτρέπουμε την βοηθό μας – Τασούλα να συμμετέχει σε όλα τα βραδινά πιώματα και όλο λέει βάλε μου λίγο και λίγο λίγο λίγο λίγο! Έτσι ενημερωτικά για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις.   

Και μετά από αυτό που έχεις ζήσει ( δηλαδή το μάξιμουμ της δραστηριότητάς σου στην κουζίνα είναι να έχεις μεταφέρει κανένα πιάτο στο νεροχύτη και ίσως και λέω ίσως γιατί δεν θυμάμαι αλλά φαντάζομαι ότι κάτι ακόμη θα προσέφερα, να έκανες και κανένα τοστ για κανένα παιδί) επιστρέφεις και πρέπει άμεσα να μπεις στο κλίμα! Δύσκολο εως και τραγικό αλλά αναγκαίο (και μου ‘πε να πάρω το κατσικάκι έτοιμο μαγειρεμένο να χω για μια μέρα φαγητό αλλά εγώ κυρία).

Και όσοι κάνετε σχέδια για να κλείσετε διακοπές του χρόνου σας λέω ότι ατυχήσατε….κλείσαμε κλείσαμε!!!

Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι πόσο ευλογία είναι να έχεις ανθρώπους που αγαπάς και σ’αγαπάνε και αν κάτι σου έλειψε στη ζωή σαν φυσική παρουσία σου το καλύψανε και με το παραπάνω αυτοί οι άνθρωποι!! Μόνο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη πριν με πάρουν τα ζουμιά!

Άντε και του χρόνου να ‘μαστε γεροί!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *