πότε θα στολίσεις
Σκέφτομαι & Γράφω

Εσύ πότε θα στολίσεις;

Πότε θα στολίσεις και πότε θα στολίσεις. Στόλισες; Γιατί δεν στόλισες; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες. Για τις απαντήσεις θα σας πω σε λίγο.

Έχω την εντύπωση ότι από πέρυσι που ήμασταν κλεισμένοι μέσα, ξεκίνησε το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού από τις αρχές Νοέμβρη. Για πέρυσι βέβαια μπορώ να το δικαιολογήσω, διότι και όλη αυτή η κλεισούρα έπρεπε κάπου να ξεσπάσει. Επίσης όλοι ψάχναμε ένα λόγο να χαρούμε μέσα στη μαυρίλα των ημερών.  Μέχρι εκεί, το κατανόησα και το συναισθάνθηκα και προπαντός δεν μίλησα.

Εφέτο (όπως θα έλεγε η γιαγιά μου) είναι όμως λίγο καλύτερα θαρρώ διότι βγήκαμε από τα καβούκια μας. Παρόλα αυτά εσείς (ξέρετε ποιες είστε) το βιολί σας. Τι έγινε κορίτσια; Έτσι θα πάει τώρα η ιστορία. Από Οκτώβρη Χριστούγεννα και από Φλεβάρη Πάσχα;

Τι λύσσα είναι αυτή που σας έπιασε και έχετε στολίσει εδώ και ένα μήνα. Και άντε θέλετε να στολίσετε, στολίστε. Με γεια σας, με χαρά σας. Αυτό το bullying που ασκείτε στους γύρω σας το έχετε σκεφτεί; Βεβαίως βεβαίως. Είναι μια μορφή ψυχολογικής βίας, την οποία εντέχνως μας την περνάτε σαν δική μας παράλειψη. Ακόμη να στολίσεις; Πότε θα στολίσεις δηλαδή, τελευταίες μέρες; Με το pardon δηλαδή που δεν συμμεριζόμαστε την κάψα σας για το στολισμό.

Εντωμεταξύ τα παιδιά μας (το μας αφορά εμάς που δεν στολίσαμε ακόμη)  που πηγαίνουν σε σπίτια συμμαθητών και βλέπουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα να ξεπηδά από τα παράθυρα,  αναρωτιούνται πότε θα έρθει η ώρα του δικού τους σπιτιού.  Εγώ πάντως τους έταξα το πιο φωταγωγημένο σπίτι της γειτονιάς. Έβαλα ψηλά τον πήχη για να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Τελευταίοι μεν, οι πιο φωτεινοί δε!!!

εσύ πότε θα στολίσεις

Και επανέρχομαι πάλι στην ερώτηση. Εσύ πότε θα στολίσεις;;;

Καταρχήν αν θέλω δεν θα στολίσω. Ας πούμε ότι επειδή μου αρέσουν τα Χριστούγεννα και έχω και παιδιά θα στολίσω. Θα μπορούσα όμως αν ήθελα και να μην στολίσω. Δεν πιστεύω να ενοχλούσα κανέναν, έτσι δεν είναι;  

Στο κάτω κάτω εμείς εδώ στην Δραμούλα είθισται να στολίζουμε της Αγίας Βαρβάρας που είναι 4 Δεκεμβρίου. Άρα εγώ διατηρώ τη συνέπειά μου στα έθιμα του τόπου μου, σε αντίθεση με όλες τις βιαστικές που βάλθηκαν να μας καταρρακώσουν ψυχολογικά επειδή στόλισαν 2 μήνες πριν.

Έχω να προσθέσω επίσης ότι το θέμα δεν είναι πότε θα στολίσεις, αλλά πότε θα ξεστολίσεις. Διότι αν εσύ (βιαστικό πουλί της νιότης) ξεστολίσεις στις 2 Ιανουαρίου και εγώ στις 30, πάλι στα ίσα θα βγούμε. Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να έχω το δέντρο στολισμένο 2 μήνες μέσα στο σπίτι και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό αλλά το προσπερνάω και αυτό.

Γενικώς πάντως θέλω να σημειώσω ότι τα Χριστούγεννα εκτός από την πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου είναι και η πιο ανταγωνιστική για τις νοικοκυρές. Από πού να το πιάσεις το θέμα. Από το δέντρο ξεκινάει και φτάνει στα μελομακάρονα που ανεπίσημα κηρύσσεται διαγωνισμός για τα καλύτερα. Συν τους κουραμπιέδες, τα μπισκοτάκια και ό,τι άλλο γλυκό θα στολίσει η κάθε μία στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Βέβαια αν δεν κοτσαριστεί στα social είναι σαν να μην έγινε, οπότε το νου σας.

Τα στολισμένα σας τα δέντρα τα είδα, ας περάσουμε και στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για να μπω στον ανταγωνισμό!!!Περιμένω post να γίνει χαμός!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *