ΙΞ, το ιπτάμενο ξενοδοχείο
Προτάσεις

ΙΞ , Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

«Βρες τη μαγεία σου και σκόρπισέ την στον κόσμο» είναι το μότο του βιβλίου «ΙΞ , Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο» του Δημήτρη Μελικέρτη.

Ιξ το ιπτάμενο ξενοδοχείο
Εξώφυλλο βιβλίου

Ας δούμε τι έγραψε ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς για το παραπάνω βιβλίο: « …ένα καταπληκτικό βιβλίο φαντασίας με ένα πολύ έξυπνο θέμα. Περιπέτεια non stop,  φαντασία στο φουλ, χιούμορ που σπάει κόκκαλα, φοβεροί διάλογοι, χαρακτήρες μοναδικοί και σκέψεις περί μοναδικότητας, μαγείας, φαντασίας, αυτοπεποίθησης, αλήθειας και ψέματος, ζωής γενικότερα… Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, που θα τα βοηθήσει να δουν τον κόσμο με διαφορετικό μάτι, αλλά κυρίως θα τα διασκεδάσει και θα τα ταξιδέψει»

Ο κόσμος του Ιπτάμενου Ξενοδοχείου παίρνει μορφή μεσα από  τα σκίτσα του Σπύρου Γούση, που κοσμούν το μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο με τους 33 ορόφους και τα 3.333 πολύχρωμα αλεξίπτωτα προσγειώνεται στο χωριό της Φορτούν κι εκείνη μπαίνει ως λαθρεπιβάτισσα. Μαζί της ο Κανέλος, ο κοκκινοτρίχης γάτος. Τους καταδιώκει ένα αγόρι υπάλληλος του ΙΞ που μεταμορφώνεται σε άλμπατρος. Ήρωες με κρυφά χαρίσματα, κυνηγοί και κυνηγημένοι, ο σωματώδης Μόγκιλεβ, η μαντάμ Μηλοψύτ, το αινιγματικό ζεύγος Φλοπ και μια ερωτοχτυπημένη γάτα εμπλέκονται σε περιπετειώδεις διαδρομές και πρωτόγνωρες εμπειρίες στις θαυμαστές αίθουσες του ΙΞ. Όποιος βγαίνει από το ΙΞ ξεχνά όσα έζησε. Όλοι;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

μελικέρτης

Ο Δημήτρης Μελικέρτης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν δημιουργική γραφή σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Warwick, στο πλαίσιο του οποίου και δίδαξε το αντικείμενο. Έζησε κάποια χρόνια στο Λονδίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα ως Dr. Δημιουργικής Γραφής του Royal Holloway, University of London.?Διηγήματα και ποιήματά του δημοσιεύτηκαν στην Αγγλία και στη Γερμανία, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το λογοτεχνικό βραβείο Cowley στην Αυστραλία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *