όταν φοράς μάσκα δεν φαίνονται τα χαμένα δόντια
Σκέφτομαι & Γράφω

7+1 λόγοι που σε έκαναν να αναφωνήσεις «Ευτυχώς που φοράω μάσκα!»

Αναλογίστηκες πόσες φορές έχεις κάνει τη σκέψη «Ευτυχώς που φοράω μάσκα!»;  Όσο και αν γκρινιάξαμε, όσο και αν δεν μας βολεύει πολλές φορές, η αλήθεια είναι ότι η μάσκα ήρθε για να μείνει και όχι άδικα. Μην μου ταράζεστε, θα καταλάβετε τι εννοώ στη συνέχεια.

Είμαι σίγουρη ότι και μετά την πανδημία πολλοί και εγώ μαζί σας, θα κρατήσουμε τις μάσκες σαν αξεσουάρ και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να τις φοράμε και δυο δυο. Τα θετικά της μάσκας είναι πολλά και σημαντικά όπως θα διαπιστώσετε στη λίστα που ακολουθεί.

Τα θετικά της μάσκας:

  • Πόσες φορές  μιλώντας με κάποιον δεν σκέφτηκες ότι θα ήταν χρήσιμη ακόμη και μια ομπρέλα για να συνομιλείς  χωρίς να βρέχεσαι από το φτύσιμο;  Άσε θα απαντήσω εγώ για σένα, πολλές! Τώρα η μάσκα σου προσφέρει την ασφάλεια που έψαχνες.
  • Τρως ό,τι θέλεις χωρίς το φόβο να σε προδώσουν τα δόντια σου. Δεν θα δει κανείς το σπανάκι στο δόντι μετά την σπανακοτυρόπιτα που έχεις κατασπαράξει. Ούτε τη ρίγανη που έχει κάτσει στο κενό που βρήκε στα πλαϊνά σου δόντια, μετά το πεϊνιρλί με λεμόνι και ρίγανη (το προτιμώ χωρίς σουβλάκι). Τρως χωρίς φόβο και με πάθος και ας έρθει να σου μιλήσει και η κυρά Βέτα η γνωστή από το Βασίλειο της Αγγλίας.
χασμουρητό γάτας
  • Βαριέσαι, πλήττεις και χασμουριέσαι σαν γατί χωρίς να σε πάρει χαμπάρι ουδείς.  Συνεχίζεις και παρακολουθείς την φοβερή συνομιλία που σημασία δεν δίνεις αλλά δεν φαίνεται καθόλου. Η χρήση μάσκας σώζει την τιμή και την υπόληψή σου.
  • Μορφάζεις χωρίς να καταπιέζεσαι.  Στο άκουσμα μιας βλακείας μπορείς να στραβώσεις το στόμα σου όσο θέλεις, να το κουνήσεις πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά χωρίς να αναρωτηθεί κανείς αν είσαι πριν το εγκεφαλικό ή αν το έχεις πάθει ήδη. 

Ακόμη δεν πείστηκες;

  • Πολλές φορές ήρθες κοντά με κάποιον που μύριζε η ανάσα του. Τώρα αυτός ο κάποιος θα μυρίζει την ανάσα του μόνος του και εσύ τη δική σου και θα είστε όλοι ευτυχισμένοι. 
  • Αποτελεί  την καλύτερη δικαιολογία για εξαγωγή δοντιού και χρησιμοποιείται πλέον ως κίνητρο από τους οδοντιάτρους. Εσύ αρνείσαι διότι σκέφτεσαι το κενό που θα αφήσεις πίσω σου (όχι εσύ στην κοινωνία, αλλά το δόντι σου στην σέλφι που θα θες να βγάλεις).  Ο οδοντίατρος όμως αποστομωτικός «κάνε την τώρα που φοράμε μάσκες και δεν θα σε πάρει κανείς χαμπάρι», σε πείθει!
πακέτο με μάσκες
  • Αποφεύγεις να χαιρετήσεις κάποιον που δεν θέλεις. Μπορεί να μην γνωρίζεις και τους φίλους σου στο δρόμο με τις μάσκες αλλά δεν μας απασχολεί τώρα αυτό. Μας ενδιαφέρει ότι πλέον δεν στρίβεις στο δρόμο όταν δεν θέλεις να χαιρετήσεις κάποιον. «Α , δε σε γνώρισα με τη μάσκα» απαντάς, αν κάποτε ερωτηθείς.
  • Μπορεί να αποτελέσει χειμερινό αξεσουάρ τύπου μπαφ. Με πολύ μικρό κόστος έχουμε το πολυχρηστικό πλέον μασκο-μπαφ για το κρύο.
μάσκα φορεμένη μπαντάνα
Ενίοτε η μάσκα φοριέται σαν μπαντάνα για να φανεί το χαμόγελο!

Μας κρύβει το χαμόγελο και μας κάνει να μην γνωριζόμαστε πια. Παρόλα αυτά η έκφραση «Ευτυχώς που φοράω μάσκα», ήρθε πολλές φορές στη σκέψη μας. Όταν τελειώσει όλο αυτό που ζούμε, μην βιαστείτε να πετάξετε τις μάσκες σας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *