carrot cake porridge
Υγεία και διατροφή

Γιορτινό Carrot Cake Porridge

Γράφει η διατροφολόγος Εβίτα Στόκα

Μετά το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη θρέψη και διατροφική ισορροπία, πριν καταφθάσει η επόμενη φουρνιά μελομακάρονων της Πρωτοχρονιάς. Ευκαιρία λοιπόν για ένα πρωινό γεμάτο φυτικές ίνες, που θα βοηθήσει στην πέψη και θα μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε επιστρέφοντας στη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα η γεύση του θα μας κρατήσει στο γιορτινό κλίμα. Εμπνευσμένο από το κλασικό χειμωνιάτικο carrot cake, αυτό το γιορτινό porridge είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις ημέρες.

Υλικά για το γιορτινό carrot cake porridge

  • 40 γρ. βρώμη
  • ½ φλ. γάλα αμυγδάλου High Protein ή σόγιας ή 1,5%
carrot cake porridge
  • ½ φλ. νερό
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 15 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 2 κ.γλ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε το καρότο με τρίφτη ή στο μούλτι και πολτοποιούμε την μπανάνα με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι τη βρώμη, το γάλα, την κανέλα, το νερό, το καρότο και το αλάτι.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10’ ανακατεύοντας τακτικά.
  • Σερβίρουμε με toppings τη μαύρη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και το γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

H διατροφική ανάλυση για το Γιορτινό Carrot Cake Porridge

  • Θερμίδες: 360 kcal
  • Υδατάνθρακες: 44 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15 γρ.
  • Λιπαρά οξέα: 14 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 12 γρ.
  • Βιταμίνη Α: 520% της ΣΗΠ (*Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη)
  • Μαγγάνιο: 130% της ΣΗΠ.
  • Χαλκός: 60% της ΣΗΠ.
  • Μαγνήσιο: 48% της ΣΗΠ.
  • Κάλιο: 42% της ΣΗΠ.
  • Σελήνιο: 30% της ΣΗΠ.
  • Φολικό οξύ: 20% της ΣΗΠ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *