
Banana bread βρώμης
Γράφει η διατροφολόγος Εβίτα Στόκα
Εάν σας έχουν περισσέψει μπανάνες και δεν ξέρετε πως να τις αξιοποιήσετε, η σημερινή συνταγή είναι ιδανική. Ακόμη και οι πιο μαυρισμένες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προσφέροντας την απαιτούμενη γλυκύτητα, μιας και δε θα χρησιμοποιηθεί πρόσθετη ζάχαρη. Το banana bread βρώμης είναι μία φανταστική επιλογή πρωινού, για μικρούς και μεγάλους, η οποία θα σας λύσει τα χέρια τις ημέρες που ο χρόνος είναι περιορισμένος. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και ψιλοκομμένες φράουλες, με ένα φλιτζάνι γάλα ή ακόμη και σκέτο ως σνακ στη δουλειά ή στην παραλία. Η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ιδίως β-γλυκάνη, συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πείνας, στην παροχή πολύωρου κορεσμού και στον καλύτερο έλεγχο της γλυκαιμίας, δηλαδή σε ομαλότερα επίπεδα σακχάρου. Εκτός αυτού, παρέχει πληθώρα μικροθρεπτικών συστατικών όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνη B12 και φολικό οξύ.
Υλικά για το banana bread βρώμης (8 κομμάτια):
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 400 γρ.)
- 3 αυγά
- 100 γρ. γιαούρτι 2%
- 100 γρ. βρώμη
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γλ. κανέλα
- 20 γρ. μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση για το banana bread βρώμης:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τη βρώμη, ώστε να αποκτήσει σύσταση σαν αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το γιαούρτι, τα αυγά, το μέλι και αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, το baking powder, την κανέλα και αναμειγνύουμε.
- Ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα και συνεχίζουμε την ανάμειξη, έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
- Σε μία ορθογώνια μικρή φόρμα για κέικ, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά και έτοιμο το banana bread βρώμης.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:


One Comment
Anonymus
Καλησπέρα, νομιζω πως εδώ χρησιμοποιούν τη φωτογραφία σας.
https://www.nutrischool.gr/recipes/sweet-recipes/banana-bread-me-meli-choris-zaxari/