ανθρωπότητα μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία
Προτάσεις

Ανθρωπότητα, Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

“Αυτό είναι το βιβλίο που χρειαζόμαστε τώρα… Διασκεδαστικό και εμψυχωτικό… Αν ο Μπρέγκμαν έχει δίκιο, αυτό το βιβλίο μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα πιο καλοσυνάτο μέρος.” Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε η Telegraph την έκδοση του βιβλίου “Ανθρωπότητα , Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία” του Rutger Bregman, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Υπάρχει µια πεποίθηση που ενώνει αριστερούς και δεξιούς, ψυχολόγους και φιλοσόφους, συγγραφείς και ιστορικούς. Από τον Μακιαβέλι µέχρι τον Χοµπς και από τον Φρόιντ µέχρι τον Ντόκινς, αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωµένη στη δυτική σκέψη. Οι άνθρωποι, µαθαίνουµε, είναι από τη φύση τους εγωιστές και ιδιοτελείς.

Στην Ανθρωπότητα προτείνεται ένα νέο επιχείρηµα: ότι είναι ρεαλιστικό και συνάµα επαναστατικό να θεωρούµε πως οι άνθρωποι είναι καλοί. Το ένστικτο της συνεργασίας αντί για τον ανταγωνισµό, της εµπιστοσύνης αντί για τη δυσπιστία, έχει µια εξελικτική βάση που φτάνει έως την απαρχή του είδους µας. Το να πιστεύουµε το χειρότερο για τους άλλους δεν επιδρά µόνο στο πώς βλέπουµε τους συνανθρώπους µας, αλλά και στην πολιτική και την οικονοµία.

Ο Rutger Bregman, συγγραφέας πολλών διεθνών best seller, παίρνει µερικές από τις πιο γνωστές µελέτες και τα πιο διάσηµα γεγονότα στον κόσµο και τα επαναπροσδιορίζει, προσφέροντας µια νέα µατιά στα τελευταία 200.000 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας, δείχνοντας μας πώς το να πιστεύουµε στην ανθρώπινη καλοσύνη και τον αλτρουισµό µπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόµαστε –και να αποτελέσει το θεµέλιο για να αλλάξουµε πραγµατικά την κοινωνία µας.Είναι καιρός για µια νέα άποψη για την ανθρώπινη φύση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρούτγκερ Μπέργκμαν είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους νεαρούς στοχαστές της Ευρώπης. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με θέμα την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τα Οικονομικά. Το “Ουτοπία για ρεαλιστές”, που κυκλοφορεί σε 17 χώρες, έγινε μπεστ σέλερ στην Ολλανδία και αποτέλεσε αφετηρία για το κίνημα του βασικού μισθού, που σύντομα έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα. Ο συγγραφέας έχει προταθεί δύο φορές για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για το έργο του στην ολλανδική εφημερίδα De Correspondent. Άρθρα του εμφανίστηκαν επίσης στην Washington Post και στο BBC.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *