1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων
Προτάσεις

1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Στο κλίμα των ημερών, του εορτασμού δηλαδή των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, το βιβλίο που επιλέξαμε να αναφερθούμε. «1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων» πρόκειται για ένα συλλογικό έργο το οποίο έχει επιμεληθεί ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.

Η παρούσα ανθολογία είναι μια προσπάθεια να μάθουν οι νεότεροι Έλληνες γεγονότα της Επανάστασης καθώς και άγνωστες πλευρές των ανθρώπων που πολέμησαν ηρωικά θυσιάζοντας τη ζωή τους και τις οικογένειές τους για την ελευθερία της πατρίδας. Να γνωρίσουν επίσης ένα πλήθος ανώνυμων ηρώων που πρωταγωνίστησαν σε σημαντικές στιγμές αυτού του Αγώνα και, με την καθοδήγηση των έμπειρων οπλαρχηγών Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Παπαφλέσσα, Ανδρούτσου και άλλων ακόμη,
κατάφεραν να δώσουν απαράμιλλα μαθήματα ανδρείας για τις επόμενες γενιές.

Τα 27 διηγήματα που αποτελούν τον καλαίσθητο αυτόν τόμο αναφέρονται σε ιστορίες είτε ηρώων της επανάστασης είτε καθημερινών ανθρώπων. Είναι ένα κράμα μυθοπλασίας και ιστορικών γεγονότων που φωτίζουν την αθέατη πλευρά της επανάστασης. Μέσα από αυτές τις ιστορίες για τις μάχες, τους έρωτες, τις θυσίες, τις προδοσίες , τους θανάτους και τις άλλες πτυχές της ζωής της επαναστατημένης Ελλάδας οι σύγχρονοι Έλληνες «γευόμαστε» το κομμάτι εκείνο της ιστορίας μας , χάρη στο οποίο
ζούμε τώρα εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, ένας από τους συγγραφείς που συμμετέχει στο εγχείρημα

«Το ’21 δεν το τελειώνεις με μια μόνο ανάγνωση. Κι όσο κι αν προχωράς στα βαθιά του, τόσο ανακαλύπτεις τις άγνωστες και μυστικές στοές του. Και τότε νιώθεις πως οι αναγνώσεις του μπορεί να ’χουν αρχή, αλλά δεν έχουν τέλος. Γιατί, μαζί μ’ όλα τ’ άλλα, κατανοείς κάποια στιγμή πως το ’21 δεν ήταν μονάχα ένα. Ήταν πολλά τα ’21. Η συλλογή των κειμένων «1821 μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων» είναι μια πρόταση για να μπει ο αναγνώστης στους δρόμους του ’21.»

Οι συγγραφείς που συμμετέχουν είναι:

Έρικα Αθανασίου, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Δημήτρης Βλαχοπάνος, Γιώργος Ι. Βοϊκλής, Πέτρος Γκάτζιας,Παναγιώτης Γούτας, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Νιόβη Ιωάννου, Νίκος Κατσαλίδας, Κατερίνα Καριζώνη,Κώστας Κρεμμύδας, Δημήτρης Κωστόπουλος, Πολύνα Μπανά, Στέφανος Μίλεσης, Θεόδωρος Μπενάκης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Αντωνία Παυλάκου, Μίτση Πικραμένου, Γιώργος Πύργαρης, Δήμητρα Πυργελή, Λιάνα Σακελλίου, Απόστολος Σπυράκης, Γιώργος Σταφυλάς, Κώστας Στοφόρος, Φίλιππος Φιλίππου, Άγγελος Χαριάτης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο.

Μπορείτε να δείτε πατώντας στο link ένα βιβλίο για το 1821 που απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *