Προτάσεις

21+1 για το 1821

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Λίγες ημέρες πριν την 25η Μαρτίου και η βιβλιοπρότασή μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι επετειακή. Τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης στάθηκαν η αφορμή να εκδοθούν πληθώρα βιβλίων – είτε αυτά απευθύνονται σε παιδιά είτε σε ενηλίκους. Επιλέξαμε μια συλλογή κειμένων που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος «21+1 για το 1821» για ηλικίες 7+.

21+1 για το 1821

Οι επιμελήτριες Μαρίζα Ντεκάστρο και Ελένη Σβορώνου γράφουν για το βιβλίο:

“Το 1821 «μίλησε» σε δημιουργούς, συγγραφείς και εικονογράφους, και τους άγγιξε. Οι συγγραφείς έγραψαν ιστορίες με φόντο την Επανάσταση του 1821 και οι καλλιτέχνες τις εικονογράφησαν.

Στο βιβλίο μας δεν κάνουμε μάθημα Ιστορίας. Νιώθουμε την Ιστορία διαβάζοντας τα λογοτεχνικά γραπτά άξιων συγγραφέων! Και τη βλέπουμε, την Ιστορία, στις εικόνες που μας περπατούν σε μία πινακοθήκη μικρών έργων τέχνης από αγαπημένους εικονογράφους.
Διακόσια χρόνια πέρασαν από την Επανάσταση του 1821. Όμως οι ιδέες και οι αξίες της βρίσκονται δίπλα μας, σε κάθε βήμα!

Γράφει για το βιβλίο η Κατερίνα Χατζηανδρέου: «…Με καλογραμμένες, με ατμόσφαιρα και αύρα εποχής, μονοσέλιδες ιστορίες, με αντίστοιχες εικονογραφήσεις που κινούνται από τα όρια του όμορφου μέχρι του σαγηνευτικού, με απλότητα και χάρη, το βιβλίο 21+1 συγγραφείς γράφουν, καλλιτέχνες εικονογραφούν για το 1821 δεν ψωνίζει από τα ρηχά και εύκολα, αλλά κάνει εκείνο που η καλή λογοτεχνία πάντα υπόσχεται: να σε ταξιδεύει μέσα από τα πιο ασήμαντα σοκάκια στους πιο σημαντικούς δρόμους της ζωής και της Ιστορίας.»

Σημαντικό: Οι συγγραφείς αυτού του έργου εκχωρούν τις αμοιβές τους στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως δωρεά. Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που από το 2004 προασπίζει τα δικαιώματα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, την κοινωνία και την οικογένεια.

Συγγραφείς

Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη, Κυριάκος Αθανασιάδης, Μιράντα Βατικιώτη,  Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου,  Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ελένη Κατσαμά, Άννα Κοντολέων, Θοδωρής Κούκιας, Πολυχρόνης Κουτσάκης,  Λίλη Λαμπρέλλη, Λίνα Λυχναρά, Φίλιππος Μανδηλαράς, Μαρίζα Ντεκάστρο, Αλέξια Οθωναίου, Μαρία Παπαγιάννη, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Πατσαρός, Εύη Πίνη, Ελένη Σβορώνου, Πάνος Τσερόλας, Πάνος Χριστοδούλου.

Εικονογράφοι

Δημήτρης Αναστασίου, Ευαγγελία Γουτιάνου, Βασίλης Γρίβας, Γιώργος Δημητρίου, Αλεξία Ευσταθοπούλου,  Μάρω Κατσίκα,  Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, Χρήστος Κούρτογλου, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Στέλιος Λιβανός,  Little polkadot.,  Άνα Μάτεγιτς, Πέτρος Μπουλούμπασης, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πέτρου,  Axιλλέας Ραζής, Βασίλης Σελιμάς,  Ντανιέλα Σταματιάδη,  Zafouko Yamamoto, Φίλιππος Φωτιάδης, Κατερίνα Χαδουλού,  Χρύσω Χαραλάμπους

Μπείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίρες.

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *