10 λόγοι για unfollow
Σκέφτομαι & Γράφω

10 λόγοι για να κάνεις unfollow στο Facebook

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή κάθε ενεργού σοσιαλομιντιακού που κάνοντας ένα scroll down συνειδητοποιεί ότι έχει γεμίσει το timeline του με αναρτήσεις που του προκαλούν από αδιαφορία μέχρι νεύρα. Η λύση είναι μία και άλλη καμία. Οι 10 πιο σημαντικοί λόγοι για unfollow είναι εδώ για εσάς.

unfollowing-users-facebook

Είμαι σίγουρη ότι κάθε φορά που μπαίνετε στο facebook πετάγονται posts «φίλων» που σας κάνουν να απορείτε ή και να θυμώνετε. Απορείτε για εσάς, για τη ζωή, για το στραβό γυαλό, αλλά δεν παίρνετε ποτέ απόφαση να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στους «φίλους» που μαζέψατε. Συνεχίζετε να τρώτε το χρόνο σας προσπερνώντας και σκρολάροντας, μέχρι να βρείτε κάτι ενδιαφέρον. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

 Ύστερα από την μακρόχρονη πορεία μου στα social, μετά από μελέτη και περισυλλογή, σας παρασιάζω μια λίστα με τους λόγους που αξίζει να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον ή ακόμη και να τον ξεγράψετε από “φίλο” . Σας χαρίζω έναν μπούσουλα, όπως λέμε στο χωριό μου, για να πορεύεστε στην ζωή σας και στα social media.

Οι 10 λόγοι για unfollow είναι:

  • Unfollow σε αυτούς που κάνουν αναρτήσεις με ρατσιστικό, πολιτικό και εθνικιστικό περιεχόμενο.  Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά, δεν είναι εδώ ο χώρος για να μας πείσετε για τα φρονήματα σας . Για την ακρίβεια, δεν μας ενδιαφέρουν οι φανατισμοί σας.
  • Unfollow σε αυτούς που ανεβάζουν 10 φωτογραφίες την ημέρα με παρόμοια στάση. Ας αλλάζουν στάση τουλάχιστον. Το λες και βαρετό εκτός από προβληματικό.
  • Unfollow σε αυτούς που ανεβάζουν μόνο gif – άκια με γκλίτερ και καλημέρες, καλησπέρες, καληνύχτες, καλό μήνα και καλά κρασιά. 
unfollow στους καλημεράκηδες
  • Unfollow σε αυτούς που γκρινιάζουν μόνιμα για κάτι. Μας κούρασαν με την οπτική τους. Ας κοιτάξουν να ισιώσουν λίγο και τους ξανακάνουμε «follow» όποτε θέλουμε. Μα δεν γίνεται να μπαίνεις για να χαλαρώσεις και να σε πλακώνει η μαυρίλα του καθενός.
  • Unfollow σε αυτούς που βρίζουν και μιλάνε χυδαία. Στο καλό να πάνε και να (ΜΗ) μας γράφουν. Πάντα υπάρχει κοινό για αυτούς αλλά δεν θέλουμε να είμαστε και εμείς σε αυτό.
  • Unfollow στα τούμπανα γιατί δεν αντέχουμε άλλο τούμπανο. Πάρτε τους μια τρόμπα δώρο να φουσκώνουν και κάντε τους unfollow.
λόγος για unfollow cutie cat
  • Unfollow στα γλυκανάλατα posts και σε όσους γράφουν με υποκοριστικά πχ αγαπάκι, γλυκουλάκι, μωράκι κλπ. Υπάρχουν και άλλες καταλήξεις για υποκοριστικά  όπως —ούλα, –ούλι,-ούλης, –άκης, – άκος, –ίτσα, –ούδι, –όπουλο, –οπούλα, –ίσκος, –ίδιο.  
  • Unfollow σε όσους χρησιμοποιούν λόγια αγίων, ρητά γνωστών συγγραφέων και ποιητών και δεν ξέρουν αν ο Ελύτης ήταν ποιητής, συγγραφέας ή ροκ σταρ.
  • Unfollow στη μαμά σας για να μην σχολιάζει σε κάθε φωτογραφία και ανάρτησή σας.  
unfollow σε όσους δεν έχουν sense of humor
  • ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ

Εμείς πάντως παλιά λέγαμε ΟΧΙ!

Είμαι ανοιχτή να συμπληρώσω τη λίστα και να την κάνω και «20 λόγοι» αν χρειαστεί.  Εσείς ποιους δεν αντέχετε στα social media;

Αν θέλετε να μάθετε πώς είναι η ένα τριήμερο χωρίς κινητό και άρα χωρίς Facebook, κάποτε το είχα κάνει και αυτό!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *