υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον κόσμο
Προτάσεις

Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Αφορμή για την βιβλιοπρόταση της βδομάδας θα πάρουμε από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος , στις 5 Ιουνίου κάθε χρονιάς. «Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη», της Κέιτ Πάνκχερστ. Ένα βιβλίο γεμάτο εκπληκτικές ιστορίες γυναικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία της Γης και όλων των πλασμάτων της.

«Οι γυναίκες σ’ αυτό το βιβλίο γνώριζαν πως κάθε είδος ζωής πάνω στη Γη αξίζει το σεβασμό και την προστασία μας. Καταδύθηκαν σε επικίνδυνα νερά για να μελετήσουν ανθρωποφάγους καρχαρίες, και φρόντισαν άγριους ελέφαντες που ορφάνεψαν εξαιτίας της λαθροθηρίας. Όταν ο κόσμος γύρω τους απειλούνταν από μόλυνση ή αποδάσωση, ύψωσαν το ανάστημά τους… Έκαναν επιστημονικές ανακαλύψεις, που βοηθούν να προστατέψουμε το μέλλον του πλανήτη μας, και απέδειξαν ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Και το πιο σημαντικό, έσπειραν και σε άλλους ανθρώπους  τον σπόρο της αλλαγής και τους έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουν ότι έχουν κι εκείνοι τη δύναμη να σώσουν τον πλανήτη…. Όπως ακριβώς κι ΕΣΥ»

Αντιμετώπισε το πρόβλημα των πλαστικών και της ανακύκλωσης μαζί με την ΑΪΖΑΤΟΥ ΣΙΣΕΪ, θαύμασε την ευφυΐα των χιμπαντζήδων μαζί με την ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ και πάλεψε κατά της καταστροφικής αποδάσωσης μαζί με την ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΑΤΑΪ.

Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο με τίτλο «Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη» θα σου γνωρίσει μερικές μόνο από τις ξεχωριστές γυναίκες που έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να προστατέψουν τον φυσικό μας κόσμο.  

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και εικονογράφο

Η Κέιτ Πάνκχερστ είναι Βρετανίδα συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και μακρινή συγγενής της γνωστής σουφραζέτας Έμελιν Πάνκχερστ.

Μεγάλωσε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Η νεαρή Πανκχερστ εμπνεύστηκε από ένα τεύχος του βρετανικού κόμικ The Beano για να δημιουργήσει το δικό της κόμικ, και αφού πούλησε αντίγραφα στους φίλους της στο σχολείο, αποφάσισε ότι όταν μεγάλωνε θα ασχολούνταν με την εικονογράφηση βιβλίων.

Το 2002 κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Macmillan Prize for Picture Book Illustration.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *