10 πράγματα που μαθαίνεις όταν μεγαλώνεις αγόρια
Σκέφτομαι & Γράφω

10 πράγματα που μαθαίνεις όταν μεγαλώνεις αγόρια

Η αλήθεια είναι ότι όταν μεγαλώνεις αγόρια βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι, ενίοτε θολό ή γυρισμένο ανάποδα.  Η δεκάχρονη θητεία μου ως αγορομάνα (ιμιτασιόν αφού έχω και κορίτσι) μου επιτρέπει να ενημερώσω τις μέλλουσες μαμάδες και να υπενθυμίσω αυτές που ήδη το ζούνε, ότι η ζωή με τα αγόρια είναι πρώτα από όλα απολαυστική, διασκεδαστική αλλά και πολλές φορές επικίνδυνη για τα ίδια και τους υπόλοιπους που τυχαίνει να κυκλοφορούν στον ίδιο χώρο. 

όταν μεγαλώνεις αγόρια η ζωή είναι απολαυστική
Τα δικά μου αγόρια, περπατώντας ανέμελα μια καλοκαιρινή μέρα

10 πράγματα που μαθαίνεις όταν μεγαλώνεις αγόρια

  • Δεν χορταίνουν με τίποτα. Όταν είναι μικρά δεν το καταλαβαίνεις, στην πορεία όμως συνειδητοποιείς ότι η λέξη «πεινάω» ακούγεται κάθε 3 λεπτά χρονομετρημένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι έρχεται ο καιρός που θα αναφωνήσεις “καλύτερα να σας ντύνω παρά να σας ταΐζω”.
τα αγόρια λένε τη λέξη πεινάω κάθε 3 λεπτά
  • Δεν τα αποσπάς όταν κατουράνε γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεων όταν μπεις στην τουαλέτα.  Οι δικαιολογίες «δεν έφταιγα εγώ», «μου έφυγε» κλπ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες.
  • Το σπίτι θα μπορούσε να είναι και πίστα παρκούρ! Ανακαλύπτεις πόσο βάρος αντέχουν τα καλοριφέρ, ο πάγκος της κουζίνας, οι καναπέδες και όλα τα έπιπλα του σπιτιού.  
Τα αγόρια μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σε πίστα παρκούρ
  • Μαθαίνεις ότι η ελληνορωμαϊκή πάλη δεν είναι μόνο ολυμπιακό άθλημα αλλά και ένα απλό καθημερινό παιχνίδι.  Ειδικά τις φορές που απαγορεύεις για οποιονδήποτε λόγο τα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, υπολογιστή ή Playstation) η προτροπή «παλεύουμε» δημιουργεί αμέσως μια ενασχόληση για ένα μισάωρο τουλάχιστον.  Στη φάση αυτή εσύ κάνεις pop-corn και κάθεσαι να απολαύσεις. Φυσικά η κατάληξη είναι γνωστή.  Κάποιος κλαίει πάντα και οι αλληλοκατηγορίες πέφτουν βροχή.
το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα των αγοριών
  • Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα όλων των αγοριών σε όλα τα πλάτη και μήκη της υφηλίου.  Είναι φοβερή η εξοικείωση τους με τη μπάλα από πολύ μικρά και τα δικά σου νεύρα φοβερά επίσης όταν το σαλόνι σου μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε γήπεδο. Μη ξοδέψεις λεφτά σε φωτιστικά, κουρτίνες, τραπέζια…θα τα κλάψεις πολύ σύντομα.
  • Οι λέξεις «κάντε ησυχία» μεταφράζονται στον εγκέφαλό τους σαν «ξεσαλώστε» και εναλλακτικά «κάντε όποιον θόρυβο μπορεί να εκνευρίζει περισσότερο τους γύρω σας».  
  • Ότι το Δt μεταξύ «διαβάσε» και «διαβάσα» είναι κοντά στο 0. Ο Flash – άνθρωπος  αστραπή θα ζήλευε την αντίδραση στο άκουσμα του «διάβασε».  Ένα φως βλέπεις να αστράφτει και τσουπ  έτοιμη και η τσάντα για την άλλη μέρα.
  • Η λέξη «φίλος» είναι ιερή από τη μικρή ηλικία των αγοριών. Τα φιλαράκια τους τα έχουν πολύ ψηλά και οι σχέσεις τους παραμένουν σταθερές παρά τα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να έχουν. Πλακώνονται – μονοιάζουν με ταχύτητα φωτός.
  • Η μαμά είναι η πιο όμορφη και η καλύτερη του κόσμου σε όλα (είπε κανείς τίποτα;). Αν έχεις και κορίτσι μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, αν δεν έχεις, ρώτα φίλες και γνωστές αν άκουσαν καλή κουβέντα από την κόρη.
η αγάπη για τη μαμά
  •  Η σχέση μαμάς – γιου είναι έρωτας και αυτό είναι αξίωμα!

Αυτά είναι μια μικρή γεύση από όλα όσα ζεις όταν μεγαλώνεις αγόρια και χρησιμοποιώ πληθυντικό διότι αυτός κάνει τη διαφορά. Με το ένα αγόρι να μεγαλώνει μόνο του ή με μια αδελφή κάτι θα σώσεις μέσα στο σπίτι, όταν όμως υπάρχει συγκάτοικος στην τρέλα που θα μοιραστεί την σκανδαλιά η τρέλα χτυπάει κόκκινο.

Δε θα άλλαζα ούτε μια στιγμή από αυτό το ταξίδι και ανυπομονώ για τη συνέχεια. Θα σας κρατάω ενήμερες !!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *