προσπάθησε
Προτάσεις

Προσπάθησε

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Αν και βιβλία που έχουν έντονο διδακτικό χαρακτήρα δεν είναι στις επιλογές μας, όταν πιάσετε στα χέρια σας το «Προσπάθησε» του Kobi Yamada, θα αντιληφθείτε γιατί σας το προτείνουμε. Ένα βιβλίο ενθαρρυντικό που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους.

“Προσπάθησε” … λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ιστορία για κάποιον που είχε αμφιβολίες και ανησυχούσε ότι τίποτα δεν ήταν αρκετά καλό τη στιγμή που ξεκινούσε να το κάνει. Είναι μια ιστορία για όλους όσοι βίωσαν τον πόνο της προσπάθειας, που δεν ευοδώθηκε όπως την είχαν οραματιστεί.
Είναι μια ιστορία για τον καθένα από μας. Γιατί, σε κάποιο σημείο στη διαδρομή της ζωής μας, όλοι θα αποτύχουμε. Η αποτυχία μπορεί να φέρει μεγάλη απογοήτευση, μπορεί ακόμα και να μας ραγίσει την καρδιά, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Γιατί η αποτυχία έχει πολλά να προσφέρει.
Είναι ένα απαραίτητο βήμα στη γνώση, στην ανάπτυξη, στη βελτίωση. Μπορεί να μας δείξει πόσο πολύ θέλουμε κάτι και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό. Μας προκαλεί να είμαστε γενναίοι, να δίνουμε την ψυχή μας και να προσπαθούμε ξανά και ξανά. Και, ναι, θα υπάρξουν φορές που θα αμφισβητήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως να θελήσουμε να τα παρατήσουμε. Αλλά εάν έχουμε πίστη και επιμονή, μπορούμε να κάνουμε θαυμαστά πράγματα.

Η εικονογράφος Elise Hurst έχει προσθέσει την δική της καλλιτεχνική πινελιά δίνοντας στο βιβλίο μια ιδιαίτερη αισθητική.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και τα υπόλοιπα βιβλία του Kobi Yamada : «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα», «Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα», «Τι μπορείς να κάνεις με μια ευκαιρία» «Επειδή είχα δάσκαλο», «Ίσως», “Τί είναι ενθουσιασμός”.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

προσπάθησε
Kobi Yamada

Ο Kobi Yamada είναι ο δημιουργός πολλών εμπνευσμένων βιβλίων και ιδεών για δώρο, ένας από τους συγγραφείς με τα πιο ευυπόληπτα βιβλία των New York Times και πρόεδρος της Compendium. Ζει ευτυχισμένος µε τον έρωτα της ζωής του και τα δύο διασκεδαστικά παιδιά τους στη γη του σολοµού (στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό), όπου μπορεί να ελπίζει, να ονειρεύεται, ακόμη και να αποτυγχάνει. Θεωρεί ότι απλώς θα μπορούσε να είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Elise Hurst καλλιτέχνιδα, εικονογράφος και συγγραφέας κυρίως παιδικών βιβλίων. Ζει σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και πίνακες. Από το στούντιό της, όπου μολύβια και μπογιές είναι σκορπισμένα παντού, ζωντανεύουν λέξεις μαγικές. Όπως στη Νάρνια ή στον κόσμο της Beatrix Poter, φίλοι της είναι κουνέλια και αρκούδες, τίγρεις και λιοντάρια, και όλα έχουν μια ιστορία να μοιραστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *