παγωτό vs λουκουμάδες με σιρόπι
Σκέφτομαι & Γράφω

Παγωτό vs Λουκουμάδες με σιρόπι

Γιατί, τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Λίγους ζεστούς λουκουμάδες με σιρόπι… ή μήπως ένα παγωτό με τα όλα του; Μμμμμ αν μιλάμε για δίλημμα!!!Παγωτό vs Λουκουμάδες με σιρόπι!

Μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό σε μια ταβέρνα πλάι στο κύμα έρχεται το δίλημμα που ταλανίζει γενιές και γενιές. Παγωτό ή λουκουμάδες;; Συνήθως η παρέα διχάζεται σε αυτήν την ερώτηση αλλά για μένα είναι μονόδρομος ο δρόμος που έχω πάρει.

Στη μάχη παγωτό vs λουκουμάδες με σιρόπι η απάντηση είναι ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ χωρίς δεύτερη σκέψη και παραθέτω τους λόγους όχι για να σε πείσω αλλά για να σε διευκολύνω την ώρα της κρίσης.

Το παγωτό είναι κάτι που μπορείς να φας ανά πάσα ώρα και στιγμή, το βρίσκεις μπροστά σου ακόμη και όταν δεν θέλεις σε αντίθεση με τους λουκουμάδες που είναι δυσεύρετοι. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κάψεις την επιλογή των λουκουμάδων για μια επιπόλαιη και παρορμητική βούληση. Είναι σαν να απατάς την γκόμενα για ένα one night stand. Ε δεν το κάνεις !

παγωτό Vs λουκουμάδες με σιρόπι

Το παγωτό έχει συνήθως πάρα πολλές γεύσεις να διαλέξεις και αφού ταλαντευτείς ανάμεσα στις 10 – 15  γεύσεις  που βαριέσαι και να διαβάσεις (μερέντα, μπισκότο, oreo, κανταίφι, τιραμισού, ferrero, black forest, βύσινο, φράουλα, μπανάνα,  τζατζίκι, τυροσαλάτα ό,τι άλλο έχει φανταστεί ο καθείς) τελικά καταλήγεις σε μια safe επιλογή τύπου κρέμα-σοκολάτα-άντε και καραμέλα ή στρατσιατέλα. Την ώρα που το παραγγέλνεις έχεις ξενερώσει ήδη με την ύπαρξή σου διότι για μία ακόμη φορά πήρες τα ίδια.  Και ερωτώ εγώ ήρεμα. Γιατί να αφήσεις τον εαυτό σου να αυτοξενερώσει; Δεν είναι λογικό να δημιουργείς τέτοια εσωτερική πάλη τη στιγμή που οι λουκουμάδες με το σιρόπι μπορούν αντιθέτως να σου χαρίσουν στιγμές απόλυτης ικανοποίησης.

λουκουμάδες

Είναι αυτές οι δαγκωματιές στη μέση του λουκουμά που κλείνουν μέσα στο στόμα σου όλο το σιρόπι, το οποίο στάζει λίγο λίγο και σε οδηγεί σε κόσμους διαφορετικούς μακριά από έννοιες και προβλήματα. Στιγμιαία, ναι στιγμιαία, παρόλα αυτά γιατί να χάσεις τη στιγμή;;; Δεν βρίσκω το λόγο. Γιατί να μη ζήσεις την ηδονή που σου χαρίζεται με λίγους λουκουμάδες.

Κάποιος πολύ προβλέψιμος θα έλεγε στο σημείο αυτό να πάρεις λουκουμάδες με παγωτό. Jamais θα πω εγώ. Ούτε καν με σοκολάτα ή έστω μέλι. Σκέτους με σιρόπι μόνο. Πρέπει να γευτείς το σιρόπι που διατρέχει όλο σου το σώμα από άκρο σε άκρο.

Φυσικά οι λουκουμάδες με σιρόπι είναι κάτι που δεν μοιράζεσαι ούτε καν με τα παιδιά σου.  Ο καθένας την μεριδούλα του και ό,τι περισσεύει δικό σου με συνοπτικές διαδικασίες.    

Υ.Γ Αν τύχει και με δείτε να τρώω λουκουμάδες, δεν θα παρεξηγηθώ και αν δεν μου μιλήσετε διότι ελοχεύει ο κίνδυνος να πρέπει να κεράσω και δεν θα το κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *