δραμινοι συγγραφείς και ποιητές
Προτάσεις

Οι τελευταίες κυκλοφορίες των δραμινών συγγραφέων και ποιητών

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα βιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα, συγγραφέων και ποιητών, που κατάγονται ή διαμένουν στην πόλη μας. Όπως θα διαπιστώσετε είναι πολλοί οι δραμινοί που γράφουν και αξίζει να τους γνωρίσετε.

Τελευταίες κυκλοφορίες:

 • «Υλικό καθαρισμού» του Μιχάλη Κατράκη από τις εκδόσεις των Συναδέλφων.

Εννέα συγκλονιστικά διηγήματα χτισμένα πάνω σε θέματα που ή δεν φτάνουν στα δελτία ειδήσεων ή φτάνουν αλλοιωμένα για την εξυπηρέτηση της τηλεοπτικής τρομολαγνείας.

 • «Αληθινά χρώματα» του Παναγιώτη Αμπατζίδη , ιδιωτική έκδοση.

Στο βιβλίο αυτό διαβάζεις πολλές ιστορίες. Της γειτόνισσας, του φίλου, των παιδιών σου, τη δική σου. … δεν μπορώ να ορκιστώ ότι τα σημαδάκια (γράμματα) θα είναι μαύρα. Εξάλλου, ο τίτλος υπόσχεται χρώματα κι αυτά ξεχύνονται και βάφουν τους τοίχους, το δωμάτιο … και τελικά την ψυχή σου.  (από το εισαγωγικό σημείωμα)

 • «Στη σκιά του ποιητή» του Βασίλη Διακοβασίλη από τις εκδόσεις Πηγή.

Ένα µυθιστόρηµα για την ανεξέλεγκτη πορεία της ζωής των ανθρώπων, πέρα από τα νεανικά όνειρα του καθενός.

 • »Δράμα … Παγωτό με τουλούμπα για…» του Σωτήρη Δημηρόπουλου

Η Δράμα για μένα και για πολλούς από τα παιδιά της γενιάς μου δεν είναι μόνο ο τόπος που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, και κάτι άλλο είναι…
Είναι μια κόρη όμορφη, είναι ζωντανή δίπλα μας διαρκώς, φωτίζει την κάθε μας απόφαση, σκέψη, ενέργεια. Ο κανονισμός της ζωής μας είναι, το άγραφο Σύνταγμα, η εφαρμοσμένη καθημερινότητα πράττειν και μη. Ειδικά για μας τους Δραμινούς που ζήσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας μακριά της. (από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)

 • «Αγίνωτες λέξεις» ποιητική συλλογή της Ιωάννας Μ. Αθανασιάδου από τις εκδόσεις Βεργίνα.
Σκιές αγκαλιασμένες 
Σκιές αγκαλιασμένες με τον άνεμο 
μεγαλώνουν περίεργα τις νύχτες,
ανασταίνονται από έναν κόσμο μακρινό.
Μορφές σιωπηλές
περπατούν ανάλαφρες,
ψιθυρίζουν καημούς,
σκαρφαλώνουν στους έρημους τοίχους…
 • «Ήμερες ημέρες» του Μουράτη Κοροσιάδη από τις εκδόσεις Βακχικόν 

Τα διηγήματα της συλλογής είναι δεκαπέντε στον αριθμό…. Γραφή μεστή και καλοδουλεμένη, αλλά ταυτόχρονα λιτή και κατανοητή, με ύφος συμβολικό και με διδακτική διάθεση, προσφέρει σημαντική τροφή σκέψης στον παραλήπτη της. (γράφει η Στέλλα Πετρίδου)

 • «Αγροτικές ιστορίες» του Χρήστου Γκόντια , ιδιωτική έκδοση.   

Ιστορίες και φωτογραφίες από τη ζωή στην φύση και την αγροτιά. «Ότι και να πω. Όσες φωτογραφίες να δείξω, είναι λίγο.  Άμα πάρεις τη μυρωδιά τους,  αν απλώσεις το χέρι σου, το κόψεις απ το δέντρο και το γευτείς, η αίσθηση είναι άλλη. Είναι αληθινή…» ( από το οπισθόφυλλο)

 • «Παρέα με τον άνεμο» του Βασίλη Λαχανιώτη από τις εκδόσεις Ελκυστής.                  

Ο Ανδρέας, ο ένας από τους τρεις φίλους της ιστορίας, εξιστορεί τη σύντομη διαδρομή τους, από την παιδική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωσή τους. Μέσα από εναλλασσόμενα φλας-μπακ, στο παρόν και στο παρελθόν ξεδιπλώνονται με λόγο, άλλοτε γλαφυρό και άλλοτε γλυκόπικρο, οι έρωτες, οι παρεξηγήσεις και οι τραγικές ζωές των τριών φίλων.

 • «Εντός του φρέατος» Ανώνυμης Ελληνίδας στην επαρχία της επαρχίας της Ελλάδας 2021.

Μια γυναίκα βρέθηκε στο φρέαρ της κατάθλιψης, όταν κατάλαβε το μυαλό και η ψυχή της ότι ήταν αιχμάλωτη των κοινωνικών προτύπων του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. ( από το οπισθόφυλλο)

 • «Αγαπητή μου Ευδοξία» της Αθανασίας Π. Θεοδωρίδου από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Η ιστορία μαθαίνεται απ’ την αφήγηση των γενεών, από το λόγο που μιλά για το έργο, το δύσκολο, το άγνωστο γνώριμο, αυτό των ανθρώπων που επέλεξαν να προχωρήσουν κρατώντας μόνο “μια ψίχα θυμό”, αυτόν το θυμό που δεν έχει μίσος, που θρέφεται μόνο απ’ αγάπη, αυτόν που τον λένε πείσμα, αυτόν που σπρώχνει τη ζωή μπροστά. Το θυμό που μετατρέπει τη θύμηση σε προτροπή ζωής.

 • «Κυψέλη ο νους» η ποιητική συλλογή της Μαρίνας Μελίδουπου εκδόθηκε από την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας,  εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, και τα ποιήματα που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς, καθώς επίσης, συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, αποδίδοντας οπτικά τη θεματική κάποιων ποιημάτων.
 • «Τα του φωτός» του Χρήστου Σπυρόπουλου από τις εκδόσεις Μανδραγόρας.

Δεύτερη ποιητική συλλογή του Χρήστου Σπυρόπουλου με την ουμανιστική πανανθρώπινη ποίηση/κραυγή του να συνομιλεί δημοσίως με τον συνάνθρωπο…

Ποίηση μεστή με οικονομία, αυστηρότητα, περίσκεψη. Ποίηση διαλόγου και επίκλησης μιας υπέρτερης δύναμης. Ποίηση-ύμνος στην ομορφιά της φύσης: το ακριβότερο λουλούδι/ ανθίζει πάνω στην πέτρα και στην αγιότητα της ζωής: πριν μάθω γραφή/ έμαθα ανάγνωση,/ ήταν ο μόνος τρόπος/ να ζήσω. (από την παρουσίαση του εκδότη Κώστα Κρεμμύδα)

 • “ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ των δικών μας η λαλιά την ιστορία μαρτυρά” του Λεωνίδα Γαλανόπουλου από τις εκδόσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας.

Είναι ένα συγκινητικό νοερό ταξίδι επιστροφής στη μνήμη και η εξόφληση ενός μεγάλου ιερού χρέους και τιμής σε όλους που βίωσαν την τραγικότητα της προσφυγιάς.

 • «Ανελκυστήρας» της Μαρίας Καμπάνταη από τις εκδόσεις Αρμός.

Μια μικρή συλλογή από αληθινές ιστορίες … Κάτι μεταξύ πεζού και ποιητικού λόγου … Αληθινές ιστορίες για τις δυνάμεις που απορείς κι εσύ πού τις βρήκες ή πού τις έχασες (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 • «Δεξιότητες ζωής» Βιβλίο σεμινάριο του Δρ. Λάζαρου Α. Βλαχόπουλου(Ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή).

Ένα χρηστικό βιβλίο, που πραγματεύεται τις απαραίτητες δεξιότητες ζωής τις οποίες ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος πιθανόν να δυσκολεύεται να αναπτύξει για πολλούς και ποικίλους λόγους. ( από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *