Μαγειρεύω

Ο ταραμάς της Κικής

Πήγα και πήρα η κακομοιρούλα έτοιμο ταραμά και σκάει μύτη η γειτόνισσα η αγαπημένη με το χειροποίητο ταραμά.  Κική σε ευχαριστώ για το ταπεράκι και για την συνταγή!!
Σε χρίζω ταραμοφτιάχτρα της γειτονιάς! Είσαι η πρώτη και η καλύτερη! (το τάπερ τελείωσε…..περιμένω).
Πάρτε χαρτί και μολύβι για τον ταραμά της Κικής!!!!

Υλικά

250 γρ άσπρο ταραμά άφτιαχτο Μαμάη
1 μικρό κρεμμύδι
3/4 κούπας λεμόνι
ψίχα από μισό κιλο μπαγιάτικο ψωμί
750 γρ καλαμποκέλαιο (για να μην γίνει βαρύ)

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο  μίξερ τον ταραμά με το κρεμμύδι. Μετά ρίχνετε το λεμόνι και χτυπάτε πάλι. Στη συνέχεια βρέχετε την ψίχα και την στύβεται καλά. Την ρίχνετε μέσα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα . Τέλος με συνεχόμενη λεπτή ροή ρίχνετε το λάδι (μην αδειάσετε δηλαδή όλο το λάδι με τη μία, θέλει να υπάρχει μια ροή για να απορροφάται λίγο λίγο) και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια λεία ταραμοσαλάτα.
Λεμονάκι μάλλον δεν θα χρειαστεί άλλο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε όταν τελειώσετε και αναλόγως πράττετε.
 

Καλη επιτυχία!!!

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *