Μαγειρεύω

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτό

Οι ζέστες καλά κρατούν, οπότε είναι απαραίτητο ένα απογευματινό παγωτό. Αν είναι και συνδυασμος κορμού με παγωτό ακόμη καλύτερα!!! Για αυτό κάντε το και θα με θυμηθείτε, θα γίνει ανάρπαστο μέχρι το τελευταίο ψίχουλο!!

Υλικά

¾ κούπας ζάχαρη άχνη
5 κ.σ άγλυκο κακάο
250 γρ. μαργαρίνη
300 γρ (1+1/2 πακέτα) μπισκότα βανίλιας με γέμιση κρέμα βανίλιας ή αλλιώς
300 γρ.πτι μπερ (τα προτιμούμε)
2 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ ανθόνερο
250 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Σε μπολ ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αναμιγνύουμε. Σειρά έχουν τα μπισκότα, τα οποία, είτε γεμιστά είτε όχι, τα σπάμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε από πάνω το ποτό και το ανθόνερο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να σφίξει. Δεν μας νοιάζει να έχει παγώσει, απλά να μπορούμε να το στρώσουμε χωρίς να διαλύεται.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε το μωσαϊκό με ένα κουτάλι,  δίνοντας το σχήμα παραλληλόγραμμο (με χάρακα παρακαλώ χαχα). Τοποθετούμε στη μέση το παγωτό και το πατάμε λίγο με το κουτάλι να γίνει σχετικά επίπεδο. Με τη βοήθεια του χαρτιού, τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας το παγωτό να είναι στη μέση.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει καλά και μετά το βγάζουμε και γίνεται χαμός!!

Καλή σας όρεξη!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *