ο κόσμος της σοφίας
Προτάσεις

Ο Κόσμος της Σοφίας

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Ένα καλτ μυθιστόρημα που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες ανακαλύπτεται εκ νέου χάρη σε ένα graphic novel γεμάτο χιούμορ και σοφία. Ο κόσμος της Σοφίας!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια μέρα, η Σοφία Αμούνδσεν λαμβάνει ένα γράμμα το οποίο περιέχει μία και μόνη ερώτηση: «Ποια είσαι;». Ακολουθεί ένα δεύτερο που ρωτάει: «Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;». Ο αποστολέας αυτών των γραμμάτων παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι ερωτήσεις εξάπτουν την περιέργεια της Σοφίας. Είναι η αρχή μιας παράξενης αλληλογραφίας που θα οδηγήσει το νέο κορίτσι σε μια έρευνα μύησης και θα τη φέρει σε επαφή με τις σημαντικότερες μορφές της φιλοσοφίας (Σωκράτης, Πλάτωνας, Καρτέσιος, Χέγκελ, Σαρτρ κ.ά.).

Ο Κόσμος της Σοφίας του Νορβηγού Jostein Gaarder, ένα «μυθιστόρημα φιλοσοφικής μάθησης» που κυκλοφόρησε το 1991, έγινε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και σημάδεψε αναμφίβολα πολλές γενιές. Μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και έφτασε τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Η τεράστια δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι, διαβάζοντάς το, καθένας από εμάς έχει πρόσβαση και μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα φιλοσοφικών προσεγγίσεων, ακόμα και των πιο περίπλοκων.
Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου, η μεταφορά του σε ένα δίτομο graphic novel είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες της εποχής μας όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη σε μια Σοφία (εκδοχή-2022), που επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, καταπολεμά τον μισογυνισμό και αγωνίζεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Στον πρώτο τόμο, η Σοφία θέτει ερωτήματα και αμφισβητεί τους φιλοσόφους, από την Αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση και την εποχή του Μπαρόκ.
Στον δεύτερο τόμο, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023, θα ανακαλύψει τη μεταφυσική και θα ακολουθήσει τον δρόμο της φιλοσοφίας μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
Το έργο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 15 χώρες.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές του βιβλίου:

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder (Γιοστέιν Γκάαρντερ) γεννήθηκε το 1952 στο Όσλο. Σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία ιδεών στο Μπέργκεν της Νορβηγίας και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη λογοτεχνική του καριέρα. Το μυθιστόρημά του για την ιστορία της φιλοσοφίας, Ο κόσμος της Σοφίας, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες και έτυχε ευρείας αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Από τότε δημιούργησε ένα ίδρυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, στο οποίο δωρίζει σημαντικό μέρος των συγγραφικών του δικαιωμάτων.

Vincent Zabus

Ο Vincent Zabus είναι θεατρικός συγγραφέας και δημιουργός σεναρίων κόμικς. Ζει στη Ναμούρ. Έγραψε για πρώτη φορά σενάρια για παιδικά κόμικς στο περιοδικό Spirou. Στη συνέχεια εμπνεύστηκε παραμύθια που καλλιεργούν τον συναισθηματισμό των παιδιών, όπως το Les Ombres και Incroyable! που παίχτηκαν στο θέατρο και εκδόθηκαν σε βιβλία (σε συνεργασία με τον εικονογράφο Hippolyte), αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία. Με τον Κόσμο της Σοφίας συνδυάζει τη φιλοσοφία με το πάθος του για την αφήγηση ιστοριών.

Nicoby

Ο Nicoby έχει δημοσιεύσει περίπου σαράντα κόμικς από τη δεκαετία του ’70, κινούμενος σε πολλά είδη και στιλ, από την αυτοβιογραφία, τη γελοιογραφία και την περιπέτεια, μέχρι το κοινωνικό χρονικό και το ρεπορτάζ, σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Revue Dessinee και το Spirou, των οποίων είναι τακτικός συντάκτης. Ζει κοντά στη Ρεν, στην εξοχή, μακριά από καυσαέρια και ηλεκτρικά σκούτερ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *