κλιματική αλλαγή θέλουμε λύσεις δράση τωρα
Προτάσεις

Κλιματική αλλαγή, Θέλουμε λύσεις, Δράση τώρα

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Αύγουστος, καύσωνας, φωτιές … στο ίδιο έργο θεατές.

Στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές περιοχές του πλανήτη όλο και πιο συχνά εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι επιστήμονες μίλησαν και είπαν ότι ευθύνεται η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Ας ενημερωθούμε, λοιπόν.

εξώφυλλο Κλιματική αλλαγή θελουμε λύσεις δράση τώρα

Τι είναι η κλιματική αλλαγή; Υπάρχουν λύσεις;  Είναι  στο χέρι μας να σταματήσουμε την καταστροφική αυτή πορεία ;

Το βιβλίο «Κλιματική αλλαγή, Θέλουμε λύσεις, Δράση τώρα» της Άλις Χάρμαν δίνει απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολλά άλλα  ερωτήματα. Απευθύνεται σε αναγνώστες 9 χρονών και πάνω και είναι χωρισμένο σε τρία μέρη.

Άλις Χάρμαν

Στο πρώτο μέρος μαθαίνουμε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής , τι την προκαλεί και τις επιπτώσεις της ( το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις πηγές ενέργειας, πώς επηρεάζει η παραγωγή τροφίμων την κατάσταση του πλανήτη).

Στο δεύτερο εξετάζονται μερικά από τα ζητήματα που εξαρτώνται από εμάς τους ανθρώπους και στο τρίτο προτείνονται δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο για όλους μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο

Κλιματική αλλαγή, θέλουμε λύσεις, δράση τώρα

«Ο κόσμος δεν είναι δίκαιος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει έτσι. Οι ενήλικες ενθαρρύνουν τα παιδιά να μοιράζονται και να αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο με δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς δεν το εφαρμόζουν πάντα αυτό στη ζωή τους. Η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα οι χώρες και οι άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει λιγότερο στην κλιματική αλλαγή συχνά υποφέρουν  περισσότερο από τις επιπτώσεις της. Αυτό επιδεινώνει περισσότερο τις υπάρχουσες ανισότητες, επιβαρύνοντας εκείνους που υφίστανται ήδη διακρίσεις όπως οι έγχρωμοι και οι αυτόχθονες πληθυσμοί, καθώς και τα άτομα με αναπηρία. Είναι άδικο έτσι δεν είναι; Γι αυτό, η ιδέα της κλιματικής δικαιοσύνης είναι τόσο σημαντική.»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *