Έχουν περάσει δύο μήνες και κάτι από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε η σχολική τσάντα στο σχολείο. Από τότε παρατημένη και ερμητικά κλειστή σε μια γωνιά του δωματίου με μόνη μετακίνηση αυτή κατά την ώρα της καθαριότητας όπου όπως καταλαβαίνετε, ενοχλεί. Την πάω εδώ την πάω εκεί και την ξανατοποθετώ στην γωνίτσα της σαν να μην θέλει κανείς να είναι εκεί αλλά και πουθενά μέσα στο δωμάτιο γιατί καλοκαιριάτικα τολμώ να πω ότι απλά δεν ταιριάζει σε κανένα πλάνο!

Χθες λοιπόν μια μέρα περίεργη από το πρωί για μένα και έχοντας δουλειά το μεσημέρι στον υπολογιστή είπα στα παιδάκια όλα να πάνε στα κρεβατάκια τους να κοιμηθούν για μεσημέρι (να μου αδειάσουν λίγο την γωνιά ευγενικά) και να σηκωθούν το απόγευμα με κέφι και χαρά να τρελαθούμε όλοι μαζί παρέα. Αυτά ανέβηκαν πάνω λοιπόν και προς μεγάλη μου έκπληξη που ακόμη ψάχνω την αφορμή και την αιτία (αν και κάτι σκέφτομαι…προκειμένου να μην κοιμηθούν την άλλη φορά θα τινάξουν και τα στρώματά τους), άρχισαν να συμμαζεύουν τα δωμάτιά τους. Εντάξει μη φανταστείς υπερβολές, τα συρτάρια τους περισσότερο, που όλο το χρόνο βάζουν ό,τι δεν θέλουν να πετάξουν αλλά και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Και ναι πλέον πιστεύω σε θαύματα. Μετά από τόσο καιρό (της γνωστής άγνωστης που το όνομα αρχίζει από Κ και δεν θέλει να λέω πολλά για αυτήν, ετών 11)  της δημιουργήθηκε η ανάγκη να ανοίξει την τσάντα και να βγάλει αυτά που έχει. Περιττό να πω ότι κάποια στιγμή με φωνάζει και μου λέει με τρόμο συνοδευόμενο από φάτσα αηδίας «έχει τάπερ μέσα». Ωχ λέω αυτό είναι, θα βγει κανένα ποντίκι από εκεί μέσα τώρα να κλάψουμε παρέα. Τελικά ήταν άδειο, απλά ξεχασμένο δυο μήνες μέσα στην τσάντα. Τα λόγια είναι περιττά. Ο δε μεσαίος που φέτος θα είναι ένα γλυκό, τρελό, πρωτάκι, συμμάζεψε και αυτός το συρτάρι του με τα μολύβια και τους μαρκαδόρους. Ο μικρός φυσικά βοηθούσε τον μεσαίο στην τακτοποίηση (τα έπαιρνε όλα για δικά του οπότε άδειασε γρήγορα το συρτάρι του μεσαίου).

Πόσες εκπλήξεις να αντέξει ένας άνθρωπος πια ! Νομίζω η χρονιά με εκτάκι, πρωτάκι και προνηπιάκι θα είναι γεμάτη εκπλήξεις οπότε να μαστε καλά και να τις μοιραζόμαστε!!!