Μετά από απαίτηση του κοινού παραθέτω τις πιο πολυσύχναστες εκφράσεις του Facebook σωστά γραμμένες έτσι ώστε αφού χρησιμοποιούνται τόσο συχνά τουλάχιστον να γράφονται και σωστά να μη μας βγαίνουν τα μάτια εμάς τους κομπλεξικούς που φρικάρουμε με τα ορθογραφικά!!

 1. Σε ευχαριστώ για την αποδοχή (Κανονικά block –delete μετά)
 2. Είσαι κούκλα (και τσαχπίνα αλλά δεν το λέτε…)
 3. Μανάρι
 4. Καλημέρα από την όμορφη ……… (όνομα πόλης)
 5. Είσαι η καλύτερη
 6. Γλυκειά μου (και όταν το βλέπεις “Γλικιά μου” βατράχια ξεπηδάνε από μέσα σου)
 7. Ποιος-ποια-ποιο (Όταν ρωτάτε και το γράφετε «πιος» έχετε υπόψη ότι υπάρχει και το –οι)
 8. Γλυκές καληνύχτες (και άλλα τέτοια γλυκανάλατα που μας λέτε και μας αναγκάζετε να μορφάζουμε και να κάνουμε γραμμές στο πρόσωπο. Λίγες ρυτίδες έχουμε, μας προσθέτετε και άλλες φτου σας)
 9. Καλή δουλειά! (και αν δεν ξέρεις, γράψε καλά κρασιά εύκολα πράγματα και πίστεψε με δεν θα παρεξηγηθεί κανείς!!!)
 10. Παίρνω και περνώ (γιατί πέρνω παίζει να πάρουμε χάπια ή και τα βουνά αμα λάχει)
 11. Για το “ό,τι”  και “ότι”  δεν κάνω λόγο γιατί το βλέπω να περνάει στα πολύ ψιλά γράμματα. Θα πω μόνο για ξεκάρφωμα πετάτε κανένα κόμμα να νομίζουμε ότι από απροσεξία δεν το βάλατε σωστά, όλα εγώ πια;
 12. Μου λείπεις!! ( Αν το γράψεις λύπεις- θα στενοχωρηθώ, αν το γράψεις λίπης- θα σκεφτώ τα λίπη μου και θα τα πάρω, οπότε διαλέγεις !!)
 13. Απλοί βασικοί κανόνες (δεν γράφω ενεργητικές παθητικές για να μην τα κάνετε μαντάρα που έτσι προβλέπεται!!)
  1. Κατάληξη για τα ρήματα σε – ω (κάνω, κλάνω, δίνω, παίρνω κλπ)
  2. β’ και γ’ (εσύ, αυτός) ενικό πρόσωπο τελειώνουν πάντα σε –ει  π.χ. τρέχεις, τρέχει
  3. Όσο για τον πληθυντικό, έχετε αυτό στο νου σας για αρχή και βλέπουμε…. “Εμείς κι εσείς με –ε και όλοι οι άλλοι με –αι”
 14. Γενικώς θα πρότεινα αν δεν γνωρίζετε κάτι να googlάρετε δηλαδή να πηγαίνετε στο google και να γράφετε τη λέξη που θέλετε, όλο και κάτι καλύτερο θα βγάλει από αυτό που σκέφτεστε!
 15. Αν με ρωτάτε που δεν με ρωτάτε αλλα ως γνωστόν δεν με απασχολεί πια, μεταξύ greeklish και ελληνικά ανορθόγραφα δεν προτιμώ τίποτα από τα δύο. Μου είναι και τα δύο το ίδιο ξενερωτικά και ελπίζω και σε πολύ κόσμο!
 16. Κατά τα άλλα συνεχίστε να γράφετε κρυάδες, ξενέρωτες εκφράσεις, εκφράσεις αναχρονιστικές, πέρα από την ηλικία σας και άλλα τέτοια για να έχουμε και εμείς να σχολιάζουμε και να γελάμε!!!

Την αγάπη μου σας στέλνω και συγκεντρωθείτε λίγο γιατί χάνετε το παιχνίδι από τα αποδυτήρια με αυτά που γράφετε!!!!