Σκέφτομαι & Γράφω

Δεν έχεις τίποτα παθολογικό, είναι ψυχοσωματικό

Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι πονάει το στομάχι μεν αλλά δεν σου βρίσκει κάτι ο γιατρός δε και αυτό γιατί σωματοποιείς το άγχος και το στρες της καθημερινότητάς σου!!! Συγνώμηηηηη τι μόδα της εποχής είναι αυτή; Τι άγχος και πίεση συσσωρευμένη έχετε μέσα σας που δεν τη βγάζετε και καταλήγετε να τα εκτονώνετε όλα πάνω σας; Στομάχι, μέση, δερματοπάθειες όλα επηρεάζονται λέει από την ψυχολογία μας και όλο το άγχος και το στρες χτυπάει εκεί. Ααααααα δεν γίνεται να συνεχίσετε έτσι.

Παρακαλώ παρακαλώ, πάρτε τα μέτρα σας γιατί δεν είστε μόνοι σας σε αυτόν τον κόσμο, οπότε πέρα από εσάς πρέπει να σκεφτείτε και τους γύρω σας που πιθανόν να τρέχουν εξαιτίας σας. Επίσης βρείτε τρόπους να εκτονώνεται την πίεση της ημέρας ή έστω την πίεση της εβδομάδας κοινώς ανακαλύψτε τα πράγματα που σας αρέσουν να κάνετε και κάντε τα.  Δεν μπορεί κάτι θα σας αρέσει πολύ. Και αν είναι κάτι που θεωρείται ότι δεν σας παίρνει ηλικιακά μη μασάτε και μην το πείτε σε κανέναν, απλά κάντε το. Εγώ στα 40 ξεκίνησα ντραμς, ε και;

Ενδεικτικά προτείνω χόμπι για κάθε βαλάντιο, κάθε ηλικία και κάθε φύλο:

 1. Τρέξιμο
 2. Περπάτημα
 3. Γυμναστήριο
 4. Ποδήλατο
 5. Ψάρεμα
 6. Κυνήγι
 7. Πλέξιμο
 8. Ζωγραφική
 9. Διάβασμα
 10. Κολύμπι
 11. Μουσική
 12. Χορός (κλασικός, μοντέρνος, παραδοσιακοί χοροί, latin)
 13. Μαγειρική
 14. Ζαχαροπλαστική
 15. Εκδρομές
 16. Ορειβασία
 17. Τάβλι
 18. Μπιρίμπα
 19. Σκάκι
 20. Μπριτζ
 21. Οι βόλτες και οι συναντήσεις με φίλους κρίνονται απαραίτητες και εβδομαδιαίες!!

και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε που ο δικός μου ο εγκέφαλος δεν φτάνει.  Έχω φίλους, συγγενείς και γνωστούς που το άγχος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής του τύπου τρέχω και δεν φτάνω χωρίς φοβερό αποτέλεσμα, τους τσακίζει ψυχολογικά και κατεπέκταση σωματικά. Τους βλέπω να υποφέρουν και απορώ πως το κάνουν αυτό στον εαυτό τους. Καταλαβαίνω φυσικά ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούν αλλά επειδή εγώ το πιο πολύ που μπορώ να πάθω από το άγχος μου είναι να βγάλω δυο σπυράκια στο πρόσωπο όπως καλή ώρα αυτές τις μέρες, το θεωρώ τόσο άδικο για αυτούς!!!

Ένα θα πω και ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά ρε γαμώτο έτσι είναι. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα ζήσουμε (εγώ ξέρω, γερό σκαρί είπαμε 90 plus) , ας αγαπήσουμε τους εαυτούς μας, ας πάψουμε να τους βλάπτουμε  (όχι εγώ δηλαδή, εσείς ) και ας ζήσουμε τουλάχιστον αυτό το όσο, κάνοντας πράγματα που αγαπάμε (στο μέτρο του δυνατού για τον καθένα φυσικά).

Υ.Γ  Η άλλη λύση είναι να με φωνάξετε για καφέ…….χρεώνω με την ώρα. Αν υπάρχει μπουφές, η επίσκεψη χωρίς χρέωση!!!

Όσο για την εικόνα που υπάρχει στο άρθρο….ρωτήστε και εμάς που για να γλιτώσουμε τα ψυχοσωματικά το ρίξαμε στο μπίρι μπίρι, μάλλιασε η γλώσσα μας…τόνους σάλιου!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *