Σκέφτομαι & Γράφω

Δεν τα προλαβαίνω όλα τελικά…

Και με ρωτάνε κάποιοι,  που τη βρίσκεις τόση ενέργεια και πως προλαβαίνεις και τα κάνεις όλα; Τι εννοείτε όλα ακριβώς για να καταλάβω. Νομίζετε ότι το σπίτι μου είναι τσίτα, τα παιδιά μου καλοσιδερωμένα και τακτοποιημένα και όλα γύρω μοσχοβολούν και λάμπουν και εγώ η όμορφη και αψεγάδιαστη κυρία που τα  κάνει όλα και συμφέρει; Δεν θέλω να χαλάσω την εικόνα που έχετε για μένα αλλά ξεκινώντας από το πρωί να πω ότι ξυπνάω στην τσίτα πάντα, ύπνος μέχρι το τελευταίο δυνατό δευτερόλεπτο και ψάχνω αλαφιασμένη ρούχα για τα μικρά. Δεν θα αγχωθώ όμως να βρω  φόρμα σετ που δεν παίζει αυτό το σενάριο. Ξέρω ας πούμε φίλες που δεν φοράνε διαφορετικό πάνω με κάτω σε φόρμα. Τα δικά μου παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να φοράνε ίδιο πάνω κάτω ούτε καν από τύχη.

Τα ταπεράκια επί τρία για πρωινό και μεσημεριανό (όλα ολοήμερο αναγκαστικά) τα ετοιμάζω το πρωί στον πόντο, δηλαδή τα κάνω σκέψη και το πρωί εκτελώ την σκέψη μου με ρυθμό Τζακ Νόρις τουλάχιστον μη σου πω και πιο γρήγορη από τη σκιά μου (χαχαα).

Την κρέμα προσώπου – ημέρας την βάζω στο αμάξι ( θα με δει κανείς το πρωί να έχω ξεχάσει λίγο κρέμα στη μύτη και θα τρομάξει). Και εκεί θα ακούσω και ένα τραγούδι πορωτικό που μπορεί να με φτιάξει την ημέρα γιατί συν όλων είμαι και πολύ απλός άνθρωπος.

Φεύγοντας από τη δουλειά θα έχω δρομολόγια στα οποία είμαι μόνιμα αργοπορημένη αλλά ποτέ αγχωμένη. Για όσο θα είμαι σπίτι και συμμαζεύω κάνω τσαπατσουλιές, αυτό που λένε «όσα βλέπει η πεθερά», τα πάνω πάνω για να μην εκνευρίζομαι και κατά τα άλλα επικρατεί μόνιμα ένα χάος απλά εμένα δεν με ταράζει αυτό. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και φαίνεται να προλαβαίνω πράγματα που άλλοι δεν μπορούν. Δεν θα πάρω ηλεκτρική κάθε μέρα, θα ξεκινήσω να μαγειρεύω μεταξύ ύπνου και ξύπνιου για άλλους και η καλύτερη ώρα για μένα (κάπου εκεί 9-10 το βράδυ). Μέσα στη μέρα θα έχω τρέξιμο με δραστηριότητες των παιδιών και διάφορα που θέλω και ασχολούμαι. Το Σάββατο πλέον αποκλείσαμε την ξεκούραση διότι και φοιτήτρια πια (που πας κουκλίτσα μου στα 40;;;;)  και μας μένει μια Κυριακή που μέχρι το μεσημέρι περνάει χαλαρά και μετά ξεκινάει η ψυχολογική πρώτα πίεση (παιδικό τραύμα η Κυριακή απόγευμα) και μετά ο προγραμματισμός της εβδομάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κάποτε προτιμούσα να χαλαρώσω  έστω λίγο αν έβρισκα την ευκαιρία. Τώρα που το φιλοσόφησα ότι θα ξεκουραστούμε μια και καλή μια μέρα.,  κάνω ότι μπορώ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ξύπνιου και όταν κοιμηθώ  μπορεί και να λιποθυμήσω αλλά δεν το θυμάμαι την άλλη μέρα διότι και μνήμη χρυσόψαρου, οπότε το πρόγραμμα συνεχίζει στα κόκκινα αλλά με ό,τι εγώ θέλω και πρέπει στα κόκκινα γιατί για τα υπόλοιπα δεν χαλαλίζω και πολύ.

Την εποχή που οι περισσότερες γυναίκες πασχίζουν να αποδείξουν κυρίως με τα λεγόμενά τους ότι τα κάνουν όλα τέλεια εγώ σας λέω (και ποια είσαι εσύ μαντάμ;) ότι και τι έγινε δηλαδή αν δεν τα κάνουμε όλα τέλεια; Υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο και δεν το θυμάμαι; Μας ρώτησαν αν μπορούμε και είπαμε ναι σε όλα; Μπούρδες. Μόνες μας την πατήσαμε και μπήκαμε στο τρυπάκι κυρίως μεταξύ μας ποια είναι η καλύτερη μαμά, η καλύτερη μαγείρισα, η καλύτερη νοικοκυρά, η καλύτερη σύζυγος, η καλύτερη στη δουλειά της και πάει λέγοντας. Χαλαρώστε κορίτσια γιατί θα ψάχνετε τον καλύτερο ψυχολόγο και τον καλύτερο παθολόγο σε λίγο. Η ζωή είναι ωραία όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το είπε η μαμά μίας φίλης μου που πέθανε από καρκίνο. Όταν η φίλη μου πήγαινε να δει τη μαμά της στο Θεαγένειο οι  συμπάσχουσες στον ίδιο θάλαμο την έλεγαν :Αν χτυπήσει το τηλέφωνό σου για καφέ με φίλες, παράτα τα όλα και πήγαινε. Δεν εννοούσαν φυσικά ότι θα σέρνεσαι όλη μέρα από καφέ σε καφέ αλλά ότι στη ζωή πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα σημαντικά από τα ανούσια και όταν αγχώνεσαι να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Άντε γιατί με αγχώνετε και όλη μέρα ανεβάζω συνταγές. Οι άντρες  με κράζουν γιατί δεν είναι του ενδιαφέροντός τους (όταν τα τρώνε καλά είναι, γομάρια όμως, πέρα από τη μύτη τους τίποτα άλλο να μην δουν) και οι γυναίκες γιατί δεν βάζω και άλλες.

Δεν ξέρω αν σας το είπα αλλά δεν τα προλαβαίνω όλα τελικά.

Υ Γ Την επόμενη φορά που θα συναντήσω κανέναν από τους καλούς και εκλεκτούς μου φίλους και μου πουν ότι φαίνομαι κουρασμένη, να είναι έτοιμος για μπούφλα με δεξί άπερκατ και αριστερό κροσέ έτσι για να δει πόσο κουρασμένη είμαι χαχαχαχα

2 Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *