Μαγειρεύω

Τέλεια Πεϊνιρλάκια

Έτσι είναι οι φίλες οι νοικοκυρές στέλνουν τις συνταγάρες τους και εμείς τις εκτελούμε!!! Φοβερή λύση για τα παιδάκια που πάνε σχολείο, ακόμη και για πρωινό στη δουλειά!! Εύκολη συνταγή και γρήγορη πάνω από όλα. Μαράκι σε ευχαριστώ και περιμένω και συνέχεια φυσικά!

Υλικά
1 kg αλεύρι (λίγο λιγότερο λίγο περισσότερο, το βλέπετε στο ζύμωμα)
1/2 kg γάλα χλιαρό
75 γραμμάρια φρέσκια μαγια η 1φακελάκια ξερή (Προτείνω φρέσκια)
1 αβγό
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλάκια ζάχαρη,3 κουταλάκια αλάτι (του γλυκού)

Εκτέλεση

Αφού ζυμώσετε τα υλικά τα σκεπάζετε με μια διαφάνεια και αφήνετε την ζύμη να τριπλασιαστεί!  Στη συνέχεια πλάθετε τα πεϊνιρλάκια μικρά, τα γεμίζετε με κασέρι, γαλοπούλα ή ότι άλλο θέλετε και τα στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Καλύτερα να τα βάλετε κοντά κοντά γιατί ανοίγουν λίγο και χάνουν το σχήμα τους. Με το ίδιο ζυμάρι μπορείτε να κάνετε και λουκανοπιτάκια ή τυροπιτάκια ή πιτσάκια. Είναι ζυμάρι για όλες τις δουλειές!!!!

14488793_10210715827718775_1513208808_o

Το μυστικό για να μην ξεραθούν είναι τα ψήσετε σε δυνατή φωτιά (200- 220 βαθμούς) 15′ – 20′ και όταν βγουν να τα αλείψετε με λίγο βουτυράκι.

Καλή επιτυχία !!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *