Τα παιδία παίζει

Σώπα όπου να ναι θα σημάνει το κουδούνι!!!

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεπροβοδίσουμε τα παιδάκια μας στην ευχή του Θεού και της Παναγίας, να μας αδειάσουν λίγο τη γωνίτσα που όλη μέρα μετά τις διακοπές είναι από τηλεόραση σε tablet, λίγο ποδήλατο για ξεκάρφωμα και μετά πάλι μία από τα ίδια!!!
Πριν την έναρξη του σχολείου βέβαια πρέπει να έχουν συμβεί κάποια απλά πραγματάκια πχ να έχει καθαριστεί το θρανίο και η βιβλιοθήκη ώστε να γεμίσει με καινούργιο υλικό φρέσκο φρέσκο και λαχταριστό. Επίσης αγορά τσάντας ή πλύσιμο της ήδη υπάρχουσας. Αν πρόκειται να αγοράσετε υποθέτω ότι το έχετε ήδη κάνει τώρα που το σκέφτομαι είδα κάτι αγανακτισμένες μανούλες στα μαγαζιά με τις τσάντες όπου άλλο θέλει το παιδί άλλο η μάνα και στο τέλος ακούγεται η γνωστή ατάκα «πάρε πάρε ότι θέλεις να τελειώνουμε!!»
Εσείς που δεν αλλάζετε τσάντα και καλά κάνετε,  ένα νεράκι να φρεσκαριστεί αν και ξέρετε ότι σε μια εβδομάδα θα έχει γίνει σαν να μην πω.
Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω συνδυάσει την έναρξη του σχολείου με κούρεμα. Δηλαδή ραντεβού όλους στο κομμωτήριο για να είναι κουκλιά ζωγραφιστά στον αγιασμό. Λίγο σαν να αποτινάζουμε πια από πάνω μας την καλοκαιρινή και χύμα κατάσταση και να μπαίνουμε σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα γιατί αλλιώς δεν βγαίνει μάνα μου δεν βγαίνει. Θα κάνω έλεγχο στον αγιασμό έτσι; Σβέρκο καθαρό για τα αγόρια και μακριά χτενισμένη κόμη για τα κορίτσια εκτός από το δικό μου που θα είναι και αυτό με σβέρκο καθαρό!!!
Σαββατοκύριακο νωρίς ύπνο. Δεν πειράζει που είναι Σαββατοκύριακο και θα φωνάζουν τα παιδάκια να κοιμηθούν αργά. Πρέπει να ξαπλώσουν νωρίς για να συνηθίζουν. Αυτό θα πούμε εμείς. Το τι θα κάνουμε είναι άλλο θέμα.
Η Κυριακή διατίθεται στην ευχέρεια του καθενός για αγκαλιές, φιλιά και ζουζουνίσματα με τα πιτσιρίκια γιατί είναι και το ψυχολογικό στη μέση ειδικά αν υπάρχει πρωτάκι. Ύπνος νωρίς επιβάλλεται και το πρωινό ξύπνημα της Δευτέρας με χαμόγελα και χωρίς φωνές (συγκρατηθείτε την πρώτη μέρα) για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά όπως πρέπει. Με διάθεση και χαρά!!!
Καλή μας αρχή και καλή σχολική χρονιά! Είθε ο καλός Θεούλης να φωτίσει και τα πιο σκοτεινά και ατίθασα μυαλά των μικρών βασανιστών μας και να την βγάλουμε την χρονιά αναίμακτα!!!!

4 Σχόλια

  • Ελένη

    Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να κάνω και εγώ με τα παιδιά μου την καθιερωμένη βόλτα στα βιβλιοχαρτοπωλεία για τα πρώτα χρειαζούμενα. Γύρισα κατάκοπη και με τα νεύρα κρόσια. Του χρόνου μάλλον θα την κάνω μόνη μου και αν τους αρέσει. Χα! Χα !

    • justlina

      χαχαχαχα ρε κορίτσια ρε κορίτσια σας βλέπω με πολλά νεύρα να ξεκινάτε τη χρονιά!!! Δηλαδή έλεος πια ακόμη δεν ξεκινήσαμε και έχετε νεύρα??? Τι να πω δεν ξέρω τι θα κάνω με εσάς όλη τη χρονιά!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *