Μαγειρεύω

Σοκολατένιος κορμός

Είναι το πιο εύκολο γλυκάκι και αρέσει στάνταρ σε μικρούς και μεγάλους. Είναι η εύκολη λύση για τις καλοκαιρινές απογευματινές λιγούρες όλης της οικογένειας.

Υλικά:

250 γρ. βιτάμ

200 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. (5 κουταλιές σούπας) κονιάκ

50 γρ (5-6 κουταλιές σούπας) Κακάο

250 γρ. Μπισκότα πτί μπερ

100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και το βγάζουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίχνουμε την άχνη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και τα καρύδια (εγώ δεν έβαλα γιατί τα παιδιά δεν θέλουν) και ανακατέυουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτι σε σχήμα κορμού και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.

Μπορούμε όταν το βγάλουμε να το στολίσουμε με τρούφα, καρύδια, τριμμένο μπισκότο και να το σερβίρουμε και με μια μπάλα παγωτού…σοκ και δέος!!!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *