απολαυστικό απόγευμα στο σινεμά με τα παιδιά
Τα παιδία παίζει

Ένα απολαυστικό απόγευμα στο σινεμά με τα παιδιά

Πριν λίγο καιρό πήγα με τα αγόρια σινεμά στην καινούργια ταινία του αγαπημένου μας Spiderman “No way Home” με πρωταγωνιστές τον Τομ Χόλλαντ στον ρόλο του Σούπερ ήρωα και  την Ζεντέγια ως το κορίτσι του. Ήταν ένα απολαυστικό απόγευμα στο σινεμά με τα παιδιά, παρέα με τον Spiderman.

Το σινεμά είναι μια αγαπημένη διασκέδαση που απολαμβάνω συχνά με τα παιδιά για τρεις σημαντικούς λόγους. Πρώτον γιατί είναι κάτι που κάνουμε μαζί, δεύτερον γιατί μου αρέσει να βλέπω ταινίες και τρίτον γιατί συνοδεύεται πάντα με πατατάκια, pop corn ή nachos και είναι ευκαιρία που δε χάνεται. Έχω δει πολλές παιδικές ταινίες παλιότερα με την μεγάλη που δεν ακολουθεί πια και πλέον με τα αγόρια.

Ενημερωτικά θα πω ότι ο Spiderman έχει βγάλει 8 ταινίες από το 2002. Οι τρεις είναι με τον Τομπι Μαγκουάιρ στο ρόλο του Πίτερ Πάρκερ (Spiderman), οι δύο με τον Άντριου Γκάρφιλτν και οι τρεις τελευταίες με τον Τομ Χόλλαντ. Βασικά εκτός από τον Μαγκουάιρ που ήταν ο πρώτος Spiderman τους άλλους δύο δεν τους ήξερα καθόλου. Τα αγόρια όμως μου έκαναν εντατικά μαθήματα πριν την ταινία γιατί θεώρησαν ότι είχα μείνει πολύ πίσω και είχαν δίκιο.  

Αν και οι ταινίες με τους σούπερ ήρωες δεν με ενθουσίαζαν ποτέ, αυτή τη φορά για κάποιον λόγο μόλις μου πρότειναν τα αγόρια να δούμε την ταινία δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά.

Ήταν πραγματικά, ένα απολαυστικό απόγευμα στο σινεμά με τα παιδιά. Και οι τρεις καταλήξαμε ότι η ταινία είναι η καλύτερη ταινία spiderman με φοβερή ισορροπία σε συναίσθημα και δράση. Το γεγονός ότι εμφανίζονται όλοι οι παλιοί κακοί δημιουργεί μια νοσταλγία και κάνει ακόμη και τον Γουίλιαμ Νταφόε, συμπαθή. Η σκηνή που κλέβει την παράσταση βέβαια είναι όταν συναντώνται οι 3 Spiderman μαζί.  Όσοι ήμασταν μέσα αρχίσαμε να χειροκροτούμε σαν να βλέπαμε θέατρο με ζωντανό θίασο. Τα παιδιά ενθουσιασμένα και η μαμά ακόμη πιο πολύ!!!

Υπήρχαν όμως και στιγμές πολύ συγκινητικές στην ταινία που δεν κρατηθήκαμε και τα μπήξαμε τα κλάματα, μικροί –μεγάλοι. Λυτρωτικό και αυτό. Ξεχείλισε το συναίσθημά μας. Η απώλεια της θείας του Spiderman ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί όπως είπε και ο Γιάννης «πόσο δύσκολο είναι να σώζεις όλον τον κόσμο και να μην μπορείς να σώσεις τον άνθρωπό σου!». Η δεύτερη σκηνή που μας έβαλε σε σκέψεις ήταν η τελευταία όπου για να συνεχίσει να είναι Spiderman και να σώζει τον κόσμο, απαρνήθηκε το παρελθόν του και είναι σαν να μην έζησε ποτέ, αφού δεν τον γνωρίζει κανείς, ούτε καν το κορίτσι του και ο κολλητός του. Να βλέπεις τους αγαπημένους σου και να ξέρεις ότι δεν υπήρξες ποτέ για αυτούς!!! “Μαμά το καταλαβαίνεις; Δεν τον ξέρει πια κανείς!!! Είναι μόνος του!” έλεγε και ξαναέλεγε ο Κωνσταντίνος.

Έχουμε δει αρκετές ταινίες και όπως είναι φυσικό κάποιες τις θυμόμαστε και κάποιες τις προσπεράσαμε γρήγορα. Αυτή είναι μια ταινία που θα μας δένει για πάντα με τα αγόρια. Έχουν περάσει μέρες και τη συζητάμε ακόμη γιατί γελάσαμε, κλάψαμε, χειροκροτήσαμε και ήμασταν μαζί. Ήταν η καλύτερη ταινία Spiderman και η καλύτερη που είδαμε τον τελευταίο καιρό!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *