
Πανακότα σε ατομικά φορμάκια
Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της κρεμάς και όχι μονό. Αγαπημένο γλυκό που δεν έχει εποχή, το απολαμβάνεις εξίσου και τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Συνταγές για πανακότα πολλές αλλά η συνταγή της φίλης μου της Ιωάννας η καλύτερη με διαφορά, βελούδινη και ελαφριά.!
ΥΛΙΚΑ
- 400 gr. γάλα
- 150 gr. ζάχαρη
- 400 gr. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 8 φύλλα ζελατίνας
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες ενώ ταυτόχρονα τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μουλιάσουν και να γίνουν σαν μεμβράνες. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε το μείγμα μόλις αρχίσει να φουσκώνει (είναι ρευστό σαν γάλα). Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια (περίπου 10 με την συγκεκριμένη δόση) τα οποία αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώνουν. Στην συνεχεία τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για αρκετές ώρες (για μια νύχτα καλύτερα) για να πήξει η πανακότα. Το Ιταλικής προέλευσης γλύκισμα συνοδεύεται ιδανικά με τα δικά μας εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού που υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι όλες τις εποχές του χρόνου. Απλά διαλέξτε την αγαπημένη σας γεύση!

