Μαγειρεύω

Κέικ Καρότου

Είναι η εποχή τους! Κέικ σε όλες τις μορφές, τα σχήματα, τις γεύσεις…! Ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ κέικ αλλά ταυτόχρονα κάτι διαφορετικό με ντελικάτη γεύση είναι το κέικ καρότου. Καλέστε τους φίλους σας για καφέ και σερβίρετέ τον με αυτό το κέικ, σίγουρα θα σας ζητήσουν την συνταγή για να το φτιάξουν και οι ίδιοι άμεσα.

ΥΛΙΚΑ

• 4 αβγά

• 2 κούπες καρότο τριμμένο (στο multi)

• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 2 κούπες ζάχαρη

• 1 κούπα ηλιέλαιο

• 1 κούπα  καρύδια τριμμένα (στο multi – όχι πολύ τριμμένα)

• 1 φακελάκι baking powder

• 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

• 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

• 1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε στο μείγμα το τριμμένο καρότο, το ηλιέλαιο και στην συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ. Στο τελείωμα ρίχνουμε τα καρύδια, τα μυρωδικά και τις σταφίδες και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση στους 180ºC, για 1 ώρα. Τόσο απλό!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *