εμείς οι ασταμάτητοι
Προτάσεις

Εμείς οι ασταμάτητοι – Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Μόλις κυκλοφόρησε, έχει ήδη ξεχωρίσει γιατί ο συγγραφέας του θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς  στοχαστές της σύγχρονης εποχής. Αναφερόμαστε στον Yuval Harari και στο νέο του βιβλίο “Εμείς οι ασταμάτητοι – Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο”, Το τέλειο βιβλίο για όποιον έχει αναρωτηθεί: Ποιοί είμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ; Γιατί όπως λέει και ο συγγραφέας “Την Ιστορία δεν τη μαθαίνει κάποιος για να θυμάται το παρελθόν, αλλά για να απελευθερώνεται από αυτό.”

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Εμείς οι ασταμάτητοι”

Από τις σαβάνες της Αφρικής μέχρι τους πάγους της Γροιλανδίας, οι άνθρωποι είναι οι κυρίαρχοι του πλανήτη Γη. Πώς όμως γίναμε τόσο ισχυροί; Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι έχουν μια υπερδύναμη και ότι την έχουν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν παράξενα και μυστηριώδη πράγματα – από φαντάσματα και πνεύματα μέχρι κυβερνήσεις και εταιρείες.
Ακολουθήστε τους αρχαίους ανθρώπους στο ταξίδι που τους οδήγησε έξω από την Αφρική και μάθετε στην πορεία πώς η φωτιά συρρίκνωσε το στομάχι μας, τι μας λέει το ποδόσφαιρο για τους ανθρώπους και γιατί το χρήμα είναι το πιο πετυχημένο παραμύθι. Πρόκειται για την ιστορία της ανθρωπότητας όπως δεν την έχετε ακούσει ξανά, με νάνους, γιγάντια φίδια, το Μεγάλο Πνεύμα του Λιονταριού που ζει πάνω απ’ τα σύννεφα, και το δάχτυλο ενός παιδιού 50.000 χρονών που αποκαλύπτει τα μυστήρια της καταγωγής του ανθρώπου. 

Απόσπασμα από την εισαγωγή του συγγραφέα

… Η δύναμη των ανθρώπων είναι τεράστια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλούς ή για κακούς σκοπούς. Για να γίνετε άνθρωποι, πρέπει να καταλάβετε την δύναμη που διαθέτετε και τί να την κάνετε.

Και για να το καταφέρετε αυτό πρώτα πρέπει να μάθετε πώς αποκτήσαμε αυτήν τη δύναμη.

Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε δυνατοί σαν τα λιοντάρια, δεν κολυμπάμε τόσο καλά όσο τα δελφίνια και σίγουρα δεν έχουμε φτερά! Πώς φτάσαμε, λοιπόν, να κυβερνάμε τον πλανήτη;Η απάντηση σε αυτό είναι μια από τις πιο παράξενες ιστορίες που θα ακούσετε ποτέ. ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.


Σε αυτό το αποκαλυπτικό και συναρπαστικό βιβλίο για νέους αναγνώστες, ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Sapiens, απευθύνεται με το μοναδικό του στιλ σε ένα εντελώς νέο κοινό. Μια επική και αληθινή ιστορία, κατάλληλη για αναγνώστες από 9 έως 99 ετών. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Yuval Noah Harari γεννήθηκε στην Χάιφα του Ισραήλ το 1976. Έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Ιστορίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Ειδικεύεται σε θέματα παγκόσμιας, μεσαιωνικής και στρατιωτικής ιστορίας. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου”(2014), “Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος” (2016) και “21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα” τα οποία σημείωσαν διεθνή εκδοτική επιτυχία σε πολλές γλώσσες.   
Ο Χαράρι διδάσκει επίσης ένα μαζικό ελεύθερο διαδικτυακό μάθημα με τίτλο Μια σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας, στο οποίο ήδη από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του συμμετείχαν περισσότεροι από 80.000 σπουδαστές. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Polonsky για Δημιουργικότητα και Πρωτοτυπία (2009 και 2012), καθώς και με το βραβείο Moncado της Εταιρείας Στρατιωτικής Ιστορίας (2011) για τη συναφή αρθρογραφία του. Το βιβλίο του “Sapiens. Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου” έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχει γίνει μπεστ-σέλερ σε πολλές χώρες, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του μεγάλου κοινού και μετατρέποντας τον Χαράρι σε διασημότητα. Το 2015 ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, επέλεξε το βιβλίο για ανάγνωση στη διαδικτυακή λέσχη βιβλίου του, παρουσιάζοντάς το ως “μια μεγάλη ιστορική αφήγηση του ανθρώπινου πολιτισμού”. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *