ατάκες σεπτέμβριος
Σκέφτομαι & Γράφω

Οι 4 ατάκες που λέμε μόλις μπαίνει ο Σεπτέμβριος

Όταν τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές και πλησιάζει ο Σεπτέμβριος οι ατάκες που ακούγονται είναι οι ίδιες εις τους αιώνας των αιώνων. Λίγο η ημέρα που μικραίνει, λίγο τα σχολεία και οι δραστηριότητες που ξεκινάνε, λίγο η δουλειά που μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, δε θέλει και πολύ να πέσει η ψυχολογία. Η περίοδος αυτή έχει από μόνη της μια μελαγχολική διάθεση. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε πάντα τους καλοπροαίρετους και θετικούς ανθρώπους στη ζωή μας να μας επαναφέρουν στην τάξη με τις γνωστές εκφράσεις που αγαπάμε να μισούμε.

Η λίστα με τις πιο γνωστές ατάκες που λέμε ενόψει του Σεπτεμβρίου είναι οι εξής:

Καλό χειμώνα

ατάκες σεπτέμβριος καλός χειμώνας

Καλό χειμώνα και σε εσάς βεβαίως. Είναι οι γνωστοί «χειμωνάκηδες» που τους αρέσει να φέρνουν τον χειμώνα από τον Αύγουστο. Το λένε συνήθως αυτοί που γυρνάνε από διακοπές. Αφού τελείωσαν για αυτούς οι διακοπές, τέλος! Μόνο χειμώνας πια. Κάτσε άνθρωπέ μου. Ημερολογιακά θέλουμε 3 μήνες για το χειμώνα διότι πρώτα είναι το φθινόπωρο. Αν πάλι θες τόσο πολύ να πεις κάτι, πες ένα ¨καλό φθινόπωρο¨και άμε στο καλό. Τι μας ταράζεις το νευρικό σύστημα.

Τα κεφάλια μέσα

Είναι που τα βγάλαμε πολύ και τα ξαναβάζουμε μέσα. Μην ξεμυτίσουμε λίγο, αμέσως να επανέλθουμε στην ωμή πραγματικότητα. Χελώνες να ήμασταν θα το βγάζαμε πιο συχνά. Η έκφραση αυτή από μόνη της είναι η πιο μίζερη από τις ατάκες που χρησιμοποιούμε στο τέλος των διακοπών και την αρχή του Σεπτεμβρίου. Κάθε φορά που μου τη λένε, σκέφτομαι κάποιον να μου πατάει το κεφάλι μέσα στην άμμο (το πήγα στο next level και εγώ). Άσε που παραπέμπει και στο ανέκδοτο (μη με ρωτήσετε, δε θα σας το πω) και η εικόνα που έρχεται στο νου είναι λίγο αηδία. Όπως και να έχει, δεν μας αρέσει και καλό είναι να τη βγάλετε από το λεξιλόγιο σας παρακαλώ.

Nα μπαίνουμε σε πρόγραμμα σιγά σιγά

Αυτή η προτροπή πια! Για να μπεις σε πρόγραμμα, πρέπει να θέλεις να μπεις. Με ρώτησες εμένα αν θέλω; Ε; Όχι. Αλλά το εύχεσαι γενικότερα γιατί πιστεύεις ότι αυτό είναι, αυτό που επιθυμεί ο κόσμος όλος. Άσε με σε παρακαλώ απρογραμμάτιστη που θες και πρόγραμμα. Ούτως ή άλλως και να μη θέλεις, το πρόγραμμα θα έρθει να σε βρει από μόνο του, κανείς δε γλίτωσε, οπότε όσο μου μένει άσε με να χαρώ λίγο. Μπες εσύ σε πρόγραμμα και δες αν έρχομαι …

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

ατάκες σεπτέμβριος

Αρχικά να επισημάνω η έκφραση αυτή είχε πραγματική σημασία κάποτε. Στις μέρες μας βέβαια χρησιμοποιείται σαν επιστροφή στην καθημερινότητα. Για το λόγο αυτό, αποτελεί κλασική ατάκα όσων γυρίζουν από διακοπές αλλά και όσων βλέπουν τον Σεπτέμβριο να πλησιάζει. Ό,τι ξέρατε, ξέρατε, όσο χαλαρώσατε, χαλαρώσατε. Ήρθε ο καιρός να επανέλθουμε και να πάρουμε τη θέση μας στον “πάγκο” μας.

Το τέλος του καλοκαιριού είναι μια δύσκολη περίοδος και σηματοδοτεί την αλλαγή της ψυχολογίας μας. Είτε είχαμε άδεια μία εβδομάδα, είτε 3 μήνες, είτε μια μέρα, η αίσθηση και μόνο του καλοκαιριού μας έκανε χαρούμενους, ξένοιαστους, χαλαρούς με τρία λ. Σιγά σιγά η σκέψη αρχίζει να τρέχει σε πολλά που πρέπει να συντονιστούν ενόψει του Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά, τα μυαλά, τα κορμιά, όλα πρέπει να μπουν σε άλλο mood και υπάρχει σε πρώτη φάση μια άρνηση. Οι παραπάνω ατάκες που δίνουν και παίρνουν δεν βοηθούν. Καμιά φορά και η σιωπή είναι χρυσός.

Εσάς ποια έκφραση σας εκνευρίζει πιο πολύ;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *