Τα παιδία παίζει

Ερωτεύτηκε….

Μια από τις στιγμές που διασκεδάζω πιο πολύ στο σπίτι με τα παιδιά είναι φυσικά όταν βάζουμε τραγούδια στο youtube, η Κατερίνα με το μικρόφωνο (το κουτί της  κρέμας), ο Κωνσταντίνος με την κιθάρα (ρακέτα) και ο Γιάννης στα χορευτικά συνήθως σε ραπ ρυθμούς.

Έτσι και εχθές εγώ έκανα μια σπανακοτυρόπιτα (διότι και καθότι και πολύ προκομμένη ) και καθόμουν στο τραπέζι και αυτά λίγο πιο πέρα άρχισαν να βάζουν μουσική. Λέει ο Γιάννης θα διαλέξω εγώ ένα κομμάτι(από αυτά που κατά καιρούς φυσικά έχουμε ακούσει) και βάζει «Σ’έχω ερωτευθεί» – Σάκης Ρουβάς. Εντάξει αγαπώ ταμάλα το αγόρι (είναι γνωστό ότι είμαι η πιο παλιά και η πιο σταθερή φαν του Sakis). Έρχεται λοιπόν κοντά μου ο Γιάννης να μου πει ένα μυστικό όπως με προετοίμασε. Λέγε Γιαννάκο μου, εγώ μεταξύ πλάστη, αλευριών και λαδιών!! (η πρώτη σκέψη είναι ότι θα πει ότι με αγαπάει, η δεύτερη ότι έχει κάνει σκανταλιά και τρίτη δεν είχα…). Λέει λοιπόν ο Γιάννης ο ερωτίλος : Μαμά, έτσι νιώθω για την Κατερίνα!! Κυρία εγώ δεν πτοήθηκα να πάρω τον πλάστη και να τον κυνηγώ, ούτε καν γυάλισε το μάτι μου, γύρισα απλά και τον ρώτησα ποια Κατερίνα?? (δήθεν, τάχαμου ότι δεν κατάλαβα …. που μας έχει τσακίσει η αδιαφορία της την ψυχολογία κατά καιρούς). Και ο Γιάννης με κοιτάει με τα ματάκια του τα γαλανά και γεμάτος γλύκα μου λέει : Η Κατερίνααααα, με συνωμοτικό βλέμμα τύπου αφού τα χουμε ξαναπεί ρε μάνα αυτήν αγαπώ πάρτο απόφαση.

Τώρα εδώ η μάνα οφείλει να διευκρινίσει τι νιώθει το παιδί της για να μην έχει και αυτό αυταπάτες, οπότε κάνω τις ερωτήσεις κλειδιά στο 6χρονο. Γιάννη μου τι νιώθεις δηλαδή ? Χτυπάει η καρδούλα σου όταν τη βλέπεις ? (μην τα πάρω δηλαδή που θα ανεβάζουμε και παλμούς στα έξι μας!!!), θες να παίζεις μαζί της πιο πολύ? (τόσα παιδιά έχει το σχολείο, ήμαρτον από το φόρεμά της σε σέρνει??).

Ναι μαμά, όλα αυτά !! Είδες που σου λέω όλα τα μυστικά μου? Καλά δεν κάνω?

Αυτό μας έλειπε αγόρι μου να μην ξέρει η μανούλα πια να δείρει. Τι να κάνει δηλαδή να βγει έξω στους δρόμους και να ρωτάει? Όχι όχι να είναι η δράση στοχευμένη….ευθεία και πάνω στην ομορφούλα που σου έκανε τα γλυκά μάτια και έπεσες στα δίχτυα της!!

Ουφ νιώθω λίγο καλύτερα!!!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *