Μαγειρεύω

Κορμός νηστίσιμος με σοκολάτα, μέλι, ταχίνι και χαλβά!!!

Αν έχεις χρυσοχέρες φίλες δεν στερείσαι ούτε το γλυκό σου στη νηστεία!!! Αρχοντία ένα όνομα μια ιστορία και με τον κορμό στο χέρι εχθές για να δοκιμάσω. Έφαγα 2-3 φετούλες για να “ακούσω” όλα όσα έχει μέσα..χαλβά, μέλι, ταχίνι, φυστίκι !! Απλά θεϊκός ο κορμός!!! Η συνταγή είναι του Άκη που τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενες γυναίκες τον αγαπήσαμε πολύ γιατί δίνει πάντα γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές. Η φίλη έχει κάνει τις παραλλαγές της σε αυτήν την θερμιδομετρική βόμβα, οι οποίες εκτίναξαν τον ουρανίσμο μας στα ουράνια!!! (ο επόμενος μου στόχος…γευσιγνώστρια και δεν αργεί!!!)

Υλικά

  • 200 γρ. χαλβά βανίλια, κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 γρ. μέλι
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200γρ δημητριακα βρωμης
  • 200 γρ. φυστίκια (peanuts) ολόληρα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι, τα φυστίκια και τα δημητριακά και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Τον χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει. Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.Και έξω να το αφήσετε μετά είναι μια χαρά και ίσως καλύτερα γιατί κόβεται πιο εύκολα.

ΥΓ. Το φυστίκι το άτιμο που είναι αλμυρό αναδεικνύει πολύ τη γεύση της σοκολάτας και αν και εγώ το φοβόμουν παλιότερα σε συνταγές γλυκές πλέον το συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Δική μου παρατήρηση που ήθελα να μοιραστώ γιατί δεν μπορώ και να καταπιέζω την σκέψη μου…ευχαριστώ.

Νηστεία σου λέει μετά…στέρηση!!!

Με μέτρο να το τρώτε παρακαλώ γιατί νόστιμο και υγιεινό μπορεί να είναι αλλά κάθε μπουκιά και πόντος!!!χαχα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *