Σκέφτομαι & Γράφω

Κεφάλαιο γάμος: Απομυθοποίηση Νο1

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι είναι η περίοδος των γάμων και κάθε Σαββατοκύριακο ακούς και 2-3 φορές κόρνες χαράς από αυτούς που παντρεύονται. Επειδή εγώ εδώ μόνο αλήθειες θέλω να λέω (το ίδιο επιθυμώ και δια εσάς!!) οφείλω να πω κάποια πράγματα προς μελλοντική χρήση των απανταχού ανύπαντρων!!

Παιδιά συγνώμη δεν θέλω να σας χαλάσω το παραμύθι αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα ονειρεύεσαι στην αρχή και με την άγνοια κινδύνου.  Εντάξει δεν είναι και τραγικά αλλά από το «έχουμε δεσμό» στο «είμαστε σύζυγοι» έχει μια απόσταση μεγάλη. Το πιο απλό θα αναφέρω,  εκεί  που ο καθένας έχει το χώρο του και όποτε θέλετε βρίσκεστε για να περάσετε καλά, τώρα κατσικώνεται ο ένας στο σβέρκο του άλλου. Και άντε να είστε και οι δύο ελεύθερα πνεύματα και να δίνετε χρόνο ο ένας στον άλλον. Αν όμως μετά το γάμο του βγει του άλλου αυτό το «θέλω να τα κάνουμε όλα μαζί», κλάψτα Χαράλαμπε. Πικρασιόν γιατί οι ανάσες θα λιγοστεύουν. Και ξέρεις αυτά από την αρχή τα κόβεις αλλιώς μετά καληνύχτα σας. Έχεις ανοίξει το λάκκο μόνος/η σου.

Για να μην πω φυσικά για όλα αυτά που έχεις σκεφτεί ότι δεν θα κάνεις ή δεν θα κάνει ο άλλος μπροστά σου. Ντάξει…..έρχονται στιγμές που κοιτάς τον άλλον και λές «Θεε μου τι ζω???» γιατί μέχρι τότε σου έχει δώσει την εντύπωση όπως και εσύ βεβαίως βεβαίως ότι δεν έχεις καταρχήν καμία φυσική ανάγκη και ξαφνικά  μόλις δέσει τον γάιδαρο ειδικά ο άντρας παρ πουρ και σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έλεος φίλε εγώ σε αγάπησα αλλά δεν ήξερα τι θα μου συμβεί μετά!!! Για να είμαι αντικειμενική όμως θα πρέπει να αναφέρω και τη δικιά μας κατάσταση μετά το γάμο. Σκάμε μύτη με τα ρούχα του σπιτιού, με το μαλλί σαν τον μπούφο πατημένο από τη μια μεριά, άβαφες, απεριποίητες, τα χέρια μας μυρίζουν σκόρδο, βρωμάμε φαγητίλα και κατά τα άλλα αγάπη, στοργή και προδέρμ!!!

Όσο για τη βοήθεια του συζύγου (πλέον) στο σπίτι …..ό,τι είδατε είδατε πριν και αν δεν είδατε μπορεί και καλύτερα γιατί δεν έχετε να περιμένετε και τίποτα, αλλιώς μια έκπληξη ο γάμος!!! Δηλαδή θα γυρίσει και θα σου πει το θεϊκό που έχει γίνει ατάκα πια «Μα δεν πετάω εγώ τα σκουπίδια; Είδες κανέναν άλλον να πετάει σκουπίδια??» Όχι καρδούλα μου, μόνο εσύ πετάς μόνο σκουπίδια. Ο δίπλα τινάζει και χαλιά, ο παραδίπλα ρίχνει και καμιά σκούπα, ο απέναντι απλώνει και κανά ρούχο!!!

Άντε και στα δικά σας οι ελεύθερες /οι …..μη βιαστείτε θα επανέλθω με νεότερα!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *